Kime vatan haini denir?

Belli çevrelerce, ülkemiz insanın arasına referandum ve yeni anayasa ile ilgili olarak yeni kin nifakları ekilmek isteniyor. Çok hazindir ki; şuan oluşturulan kampanyalar ülkeyi iki kutba ayıracak cinsten. “Evet” diyenler vatansever, “Hayır” diyenler için hain yakıştırması yapılıyor.

Sosyal medya üzerinden yayınlan bu çirkin ve tehlikeli kampanyayı yürütenler hakkında yasal süreçlerin başlatılması için yargıçların ve siyasi iradenin harekete geçmesi lazımdır. Bir oy için asil Türk Milletini vatansever ya da hain ilan etmek çok çirkin olduğu kadar, çok da tehlikelidir.

Vatan hainliğinin yasalarımızda ve toplumsal değerlerimizdeki yeri ve tarifi bellidir. Hal böyle iken, henüz tarihi bile belli olmayan “Partili Cumhurbaşkanı”  referandumu öncesi belli çevrelerce böyle bir kampanyanın başlatılması çok manidar olduğu gibi, nasıl bir bölücülük nifakı ekilmek istendiği de bütün çıplaklığı ile ortadadır.

15 Temmuz’dan bu yana ülkemizi kıskaca alan ve dört koldan saldırıya geçen dış güçlerin ekonomimizde açtıkları yara çok büyük olmuştur. 15 Temmuz’dan bu yana ülkemizde yaklaşık %35 nisbetinde kur artışından kaynaklı bir devalüasyon olmuştur. Ülke olarak Türk Lirasını emperyal güçlere karşı nasıl koruyacağımızı, nasıl tedbirler alacağımızı düşünmemiz gerekirken, bugün karın doyurmayan, işsizliği, yolsuzluğu, terörü bitirmeyen sadece gündemi oyalayan, dikkatleri başka alanlara çeken rutin olaylarla oyalanıyoruz.

Vatan’ın anlam ve manasını bilmeyen tarifini de yapamaz. Vatan,  kan dökülerek veya bedel ödenerek elde edilen kutsal bir mülktür. Bu mülke de biz yurt diyoruz.  Bu yurdun mülkiyet ve bağımsızlığına zarar verecek şekilde düşmanlarla işbirliği yapanlar, bu kutsal mülkü zarara uğratanlar, düşman ve emperyalist güçlere peşkeş çektirenler tartışmasız vatan hainleridir..

Hal böyle iken, naylon fatura ile devletine vergi ödememek için devletini dolandıranlar, devletten fazla KDV iadesi almak için 10 liralık mal ve hizmete 100 dolar değer yazarak ihracat yapıyoruz diyerek, malın ederinden 10 kat fazla devletten KDV iadesi alanlar, çalışmadığı halde bankamatiklerle maaşlara bağlananlar, devletin kota uyguladığı ürünleri, kota dışı artırımlarla üretime giderek vergi ödememek suretiyle devletimizi zarara uğratanlar “ Evet” oyu kullanıyorlar diye vatan sever, diğer yandan bu eylemlerde bulunmadığı halde “Hayır “ oyu kullanıyor diye vatan haini demek çok tehlikeli ve yanlıştır..

“Evet” demek nasıl ki bir demokratik hak ise, “Hayır” demek de o kadar demokratik bir hak olduğunu kabul etmemiz gerekir. Aksi halde ülkemizi kuşatma altına alan emperyalist güçlerin bölücülük ve ayrılık ateşini körüklemelerini sağlamış oluruz.

Bu maksatla devlet büyüklerimize ve yönetim kademesindeki amirlerimize çağrımız şudur: 15 Temmuz öncesi ve sonrası ülkemizi bölmek isteyenlere karşı yek vücut olalım. Bir sevgi, saygı ve hoş görü temeli üzerine kurulu olan dinimizin gereklerini yerine getirelim.  Cennet vatanımızı bölmeye çalışanları, vergi kaçakçılarını, 10 numara yağ ile sahte akaryakıt üretenleri, 10 liralık ürüne 100 lira fatura keserek, ihracat yapıyorum diye devletimizi zarara uğratanları hep beraber teşhir edelim ve bunları hain diye ilan edelim. Bu hem doğru ve hem de yerinde bir karar olur.

Öte yandan, 1980 öncesinde olduğu gibi kardeşi kardeşe sağcı ve solcu diye kutuplara ayıranlar,  daha sonrada din adamı kisvesi adı altında devlet içinde devlet kurdurmaya çalışan, ancak muvaffak olamayan emperyalist güçlerin oyunlarının farkında olalım. Dün oynan bu tehlikeli oyun bu gün de referandumda vereceği oya göre  “vatansever” veya  “vatan haini” yakıştırması ile yeniden sahnelenmek istenmektedir.  Kullanacağı oyun rengine göre vatanseverlere vatan haini demek, asıl o zaman ülkemizi bölmüş oluruz. Aman ha..

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın