ABD, Kuzey Suriye’de ne yapmak istiyor?

Kuzey Suriye’de  endişe veren gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’yi Suriye masasında uzak tutmaya çalışan emperyalist ve sömürgeci güçler bölücülük tezgahlarını kurup işletmeye durmuşlar bile.

Ne hazindir ki Türkiye; kongre,  dokunmazlıklar  ve  muhalefet partilerinin kısır iç çekişmeleri yüzünden bölgemizde olup bitenleri görmeyi unutmuş durumda.

Yıllardır müttefik olarak bildiğimiz ABD  yeni Ortadoğu yapılanmasında Türkiye’yi masadan uzak tutmayı başardığı gibi çok iyi bir şekilde avutmalarla da oyalıyor..

Düşünün “Türkiye  müttefikimiz” diyen ABD’nin en tepesindeki Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel’in, sürpriz bir şekilde önce Kobani’ye gidiyor, akabinden Ankara’ya geliyor.

Hayırdır General Votel. Bayram değil seyran değil.  Ankara’yı anladık da Kobani’de ne işiniz var? Hangi dönme dolabın peşindesiniz? Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiğiniz yetmedi mi? Yerli işbirlikçilerinizle bir olup yıllarca oluk oluk akıttığınız Müslüman kanı az mı geldi? Nerede bir Müslüman ülke varsa orada kan ve göz yaşının dinmemesi tesadüf mü ?

Türkiye uyanık kalmalı. Bölgesinde olup bitenleri net görmeli. İç kısır çekişmelerden suni gündemlerden, parti içi kargaşalıklardan uzak durarak komşumuz Suriye’de olup bitenleri fulü değil net olarak gözlemlemelidir..

Emperyalist ABD’li General Votel’in önceki gün Suriye’nin Rojava bölgesinde Kobani’de de PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilileri ile görüşmesi sizce ne anlama geliyor? Bu davranışı ve ziyareti bir vatansever olarak hazmedemiyor, içime sindiremiyorum.

Türkiye bu fulü olan tabloyu ve görüşmeyi netliğe kavuşturmalıdır. Gerekirse yeni dünya düzeninde Asya Eksenine kayma hesabını bile net olarak yapmalıdır..

Dünya barışının baş düşmanı ABD, sömürge düzeninden kaçmadığı sürece ne ülkemize, ne de bölgemize  barışın gelmesi mümkün değil. General  Votel’in ziyareti ABD’den bugüne kadar Suriye’nin Rojava bölgesine gerçekleştirilmiş en üst düzey askeri ziyaret olmuştur.

YPG ile müttefik antlaşması yapan ABD’nin Rakka’ya düzenlenecek operasyon öncesi havadan “evlerinizi terk edin” başlıklı broşür dağıtması Kobani’den de Türkiye’ye gelmesi hiç hayra alamet değildir. Hangi yüzle Türkiye’ye geldiği belli olmayan General  Votel’in bu eylemini nefretle kınıyorum.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın