Şehitlerimize rahmet, PKK terörüne lanet!

Seçimin bittiği gün “seçim bitti koalisyon sancıları başladı” demiştik ama, maalesef bu sancılar dayanılmaz hale geldi. Bir yandan ekonomik ve  terörist eylem ve baskılar, diğer yandan isteksiz hükümet arayışlarına kaos ve kriz severler bu içler acısı halimize kıs kıs gülüyor.

Ne acıdır ki,  hükümetsizlik  ümitlerimizi, geleceğimizi en önemlisi gencecik Mehmetlerimizi, kahraman polsimizi aramızdan söküp aldı. Terör hükümetsizlikten yada hükümetin basiretsizliğinden beslenir. Nitekim  bu gün de ülkenin geldiği nokta bu olmuştur.

Karakollarımızda her gün patlayan bombalar, isabet eden mermiler canlarımızı havaya uçuruyor. Öbür tarafta da koalisyon hesabı yapıp, iktidar pususuna yatanlar bol bol taziye mesajı yayınlıyor, cenazelere katılıyor.

Evlatlarımız her gün şehit ediliyor, hainler sözde özerklik ilan ediyor. Sistem değişti diyenlerle, sistem katilleri aynı paydada buluşuyor.

Düşünün sözde barış süreci süreçte, teröre olağan üstü tavizler veren hükümet, bu süreci doğru kullanmadığı yada birileri tarafından kullandırılmadığı için, bölücülere bir toparlanma süreci olmuştur.

Sözde  barış söreci kapsamında dağalr çiçek  açacaktı, Hainlerin kol gezdiği dağlarda çiçekler toplanacaktı. Bölge halkı Kato Dağlarında piknik yapacaktı! Soruyorum sizlere Bu süreçte hangisi gerçekleşti?

Hülasa bu süreçte halk huzursuz, güvenli limanı seven sermaye korkak bir şekilde kaçış yolları aramakta. Bütün bu olup bitenler karşısında siyasiler de yapmacık söylem ve eylemlerle sözde koalisyon arayışları yapmaktalar.

Sevsinler sizin koalisyon arayışlarınızı. Memleket elden gidiyor beyler memleket. Siz koalisyon uykusundan uyanıncaya kadar atını alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş olacaktır.

Her gün onlarca şehit haberleri sabır sınırlarımızı zorlamaktadır. Artık  ayaklarınız yere bassın. Misakı-ı milli sınırlarımız içerisinden olup bitenlerden azıcık haberiniz olsun.

Türkiye’nin bu gün içinde bulunduğu şartlar 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatından daha zor şartlar değildir. Çok mu zor Kandil’e çıkartma yapmak? Hangi ağa babadan icazet almamız gerekiyorsa  alalım. Sizin evladınız, hatta aklınızda tasavur ettiğiniz vatan toprakları size ucuz olabilir ama bizim çakıl taşımız canımızdan daha kıymetlidir.

Çünkü biz şuna inanan bir ecdadın torunları olarak, bayrağın toprak parçasından oluştuğunu biliyor ve onun için diyoruz ki “ Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır”

Top yekun bütün unsurlar dikkate alınmalıdır. Sınırlarımız yol geçen hanı olmaktan kesinlikle kurtarılmalıdır. Türkiye’nin kardeşçe, barış içerisinde yaşayabilmesi için, PKK’nın ekonomik, sosyolojik, siyasi ve askeri kaynakları kesinlikle kurutulmalıdır. Kandil kuşatma altına alınmalıdır. Bu işin ucu nereye kadar gidiyorsa da gidilmelidir.

Bin yıllık kardeşliğimizin birliği, devletimizin bekası ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, Kandil ya yerle bir edilmelidir, yada yerle bir olmalıdır. “Bu yol çetin ve meşakatli, bir o kadar da  yürek işidir.” diyeceksiniz biliyorum ama biz de biliyoruz ki çetin yollar yufka yüreklilerle aşılmaz. Siyasi hesaplar uğruna ülke insanımızın kardeşliğinin bozulmasına müsade edilmemelidir.

Kandil’e operasyonlar devletin dirliği, milletin bütünlüğ zarara uğratılmadan terörün bütün kaynakları kurutulmalıdır. Aksi halde her gün şehit haberleri almaya ve sahte göz yaşları dökmeye alışık oluruz. Başka önerisi yada izahatı olan varsa buyursun açıklasın.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın