Yuh Yuh ‘Tuz’u Kokutanlara Yuh

Ülkemizi karanlığa, çıkmaza sürüklemek isteyenler galiba tam manasıyla muvaffak oluyorlar. Bizim kadar ecdadından korkan, ecdadının yolundan sapan bir toplum  daha görmezsiniz.

Osmanlı İmparatorluğu bir cihan imparatorluğuydu. Bu imparatorluğun tek bir  gayesi vardı. O da cihan-ı şumul davasını yaymaktı. Onların gayesi şimdikiler gibi günü kurtarmak asla değildi.  Günümüzde her gün yeni bir gündem maddesi, her gün yeni bir kaos senaryosu sürüp gidiyor. Çünkü emperyalist ağa babalar  böyle istiyor. Çünkü bu emperyalist ağa babaların tek bir gayesi var uyuttukları devi bir daha uyanmamak üzere uyandırmamak. Dev uyanırsa  bütün  oyunları bozulacaktır.

Dün bu oyunun bir parçası olan malum medya kuruluşuna  şafak operasyonu ile baskın düzenlendi. Gerekçe “paralel yapı” oluşumu. Bu oluşum  var ise, bir günlük bir mesele olmamalı. Daha düne kadar, diz dize, kol kola girdiğiniz  yolda bunların bu yapısından haberiniz yok muydu? vardı da oyun buraya kadar mıydı? Bunların hepsi uyutmaca senaryolar. Şunu derseniz ki devlet içinde devlet olmak istiyorlar. Buna kesinlikle katılırm. Devlet için devlet elbette olmaz. Ama tavşana kaç tazıya tut oyunu bir devlete veya devlet adamına asla yakışmaz.  Şimdi bu operasyonlarla ne yapılmak isteniyor? Gündemi nerelere  çekip,  neler yapılmak, kimlerle neyin pazarlığı yapılıyor merak ediyorum doğrusu. Bunun kokusu da elbette çıkacaktır. Ama o zaman da  atını alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş olacak. Biz kimsenin avukatlığına soyunmuyoruz. Böyle bir niyetimiz de yok. Bir basın kuruluşuna şafak atmadan baskın düzenlenmesi hiç etik değil. Basın, siyaset adamı,Devlet Adamı, işveren, işçi, yargı kısacası hiç kimse kendisini  hukukun üstünde görmemeli.   Gördüğü an  tuz koktu demektir. Bilirsiniz, Anadolu’da  tuzun kokması pek hayra yorumlanmaz. Tuzun kokması demek, adaletin, yargının yanlı olması, siyasetin emrine girmesidir. Tuz kokunca, biliriz ki şeriatin kestiği parmak acır. Acıyı dindiren ve akan durduran  kokmayan tuzdur. Bu tuz yansız, tarafsız yargının  kararıdır. Mülkün temeli olan adalet herkesin güvencesidir.  Unutulmamalı ki; hep üstte olacağım, benim dediğim  dedik, öttürdüğüm düdük  diyenlerin de güvencesi adalettir.

Hülasa Adalet herkes için gereklidir.  Bunun başka yolu yoktur.  Yargıdan yargıçtan,  adaletsizlikten şikayeti olanların gideceği tek yer yine adalettir.

Düşünce ve yaşam tarzı bana ters olsa da merhum Mahsun-i Şerif sanki bu günleri görür gibi, adam kayırmanın, taraf tutmanın, çalmanın, soymanın, milleti uyutmanın  nasıl gerçekleştiğini aşağıdaki dizelerde güzelce anlatıyor. Fazla söz ne hacet? Yuh yuh tuzu kokutanlara yuhhhhhh.

 

 

Uzaktan Yakından Yuh Çekme Bana

Sana Senin Gibi Baktım İse Yuh

Efendi Görünüp Bütün İnsana

Hakkın Kullarını Yıktım İse Yuh

 

Bu Kadar Milletin Hakkın Alanlar

Onları Kandırıp Zevke Dalanlar

Diplomayla Olmaz Hakim Olanlar

Suçsuzun Başına Çöktüm İse Yuh

 

Ben İnsanım Benden Başlar Asalet

Asillere Paydos, Beye Nihayet

Şu İnsanlık Derde Girerse Şayet

Ona Yar Olmaktan Bıktım İse Yuh

 

Yuh Yuh Soyanlara

Soyup Kaçıp Doyanlara

İnsanlara Kıyanlara

Yuh Nefsine Uyanlara Yuh

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Artık “YETER” diyoruz!

Aziz Dağtekin Yazdı Irak’ın kuzeyinde on iki yiğit vatan evladı vatan savunmasında kalleş saldırılarda şehit …

Bir yanıt yazın