Selçuk Bayraktar’dan o haberlere tepki: Şam şeytanları gibi tepinebilirsiniz

Baykar Savunma Teknoloji Müdürü Selçuk Bayraktar, medyada çıkan bazı haberlere çok sert tepki gösterdi.

Baykar Savunma Teknoloji Müdürü Selçuk Bayraktar, ”Kanada, Türkiye’ye yönelik olarak SİHA parçalarının dondurulan ihracat izinlerini tamamen iptal etti’ haberlerine sert tepki gösterdi.

SELÇUK BAYRAKTAR’DAN SERT TEPKİ!

Bayraktar açıklamasında, ”Kameranın yerlisini ASELSAN yıllar önce yaptı. Gayet başarılı görüyor, işaretliyor, yurt içi hatta yurt dışına dahi ihraç edildi. Ambargo sanki yeniymiş gibi sevinenlere söylüyorum; Yine de Şam şeytanları gibi tepinmeye devam edebilirsiniz…” ifadelerini kullandı.

BAKAN VARANK DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Sanayi Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından, ‘”Şöyle bir baktım, bu haberi görüp mutluluktan uçan baya kişi var. Yazık! Sevinçleri kursaklarında kalsın diye söyleyeyim: Türkiye’nin Kanada’dan ithal ettiği herhangi bir SİHA parçası yok. SİHA’lara faydalı yük olarak takılan kameralar vardı, onu da artık ASELSAN üretiyor”. ifadelerini kullanmıştı.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı), Aselsan tarafından geliştirilen elektro optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi CATS ile ilk test atışını başarıyla gerçekleştirmişti

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’dan gecenin özeti: Danışıklı şovumuzu yaptık bitti!

İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, İran’ın İsrail’e saldırısıyla ilgili, “Bu iş şu an sonuçlandı …