[rank_math_breadcrumb]

İsmail Çanak Firari Durumdan Çıktı, Adliyeye Teslim Oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen Cem Küçük soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Hakkında yakalama kararı bulunan İsmail Çanak, İstanbul Adliyesi’ne giderek teslim oldu.

Adliyeye gelen Çanak, işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

BİLDİKLERİNİ ANLATMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Çanak’ın, soruşturma kapsamında bildiği hususları savcılığa anlatmak istediğini belirttiği öğrenildi.

Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çanak’ın, soruşturmayı yürüten savcı tarafından ifadesinin alınması bekleniyor.

ÜÇ ŞÜPHELİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Cem Küçük soruşturması kapsamında İsmail Çanak, Serdar Özyurt ve Ahsen Melek Kocatürk hakkında yakalama kararı verilmişti.

Özyurt Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt ile İsmail Çanak’ın, yakalama kararının ardından cep telefonlarını evlerinde bırakarak kayıplara karıştıkları öne sürülmüştü.

Diğer şüpheli Ahsen Melek Kocatürk’ün ise yurt dışında bulunduğu ve firari olduğu tespit edilmişti.

CEM KÜÇÜK 31 TEMMUZ’DAN BU YANA TUTUKLU

Soruşturmanın merkezindeki isimlerden gazeteci Cem Küçük, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlaması kapsamında 31 Temmuz’dan bu yana tutuklu bulunuyor.

Küçük hakkında bazı iş insanlarından maddi menfaat karşılığında sosyal medya paylaşımları yaptığı yönünde şikâyetler bulunduğu bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin adli süreçte medyaya yansıyan bazı beyanların da soruşturma dosyasına girdiği öğrenildi.

Savcılık sorgusunda Küçük’e, farklı kişilerden hesabına gelen para transferleri de soruldu. Küçük ise söz konusu ödemelerin bir bölümünün borç, bir bölümünün ise çeviri gibi profesyonel hizmetler karşılığında alınan ücretler olduğunu savundu.

MASAK RAPORUNDA 35 MİLYON LİRALIK PARA HAREKETİ

MASAK incelemesine göre Cem Küçük’ün 2019-2026 yılları arasında banka hesaplarına toplam 35 milyon 132 bin lira giriş olurken, hesaplarından 7 milyon 52 bin lira çıkış gerçekleşti.

Raporda, hesaplara giren paranın 14 milyon 474 bin liralık bölümünün mevduat getirisi veya kredi kaynaklı olduğu, 8 milyon 844 bin liranın ise çeşitli basın kuruluşlarından elde edilen maaş ve telif gelirlerinden oluştuğu belirtildi.

5 MİLYON LİRALIK TRANSFER İNCELEMEDE

MASAK raporunda ayrıca 23 kişi ve şirket tarafından Cem Küçük’ün hesaplarına gönderilen toplam 5 milyon 9 bin 300 liralık para hareketi de inceleme konusu oldu.

KOM analizinde, söz konusu transferlerin açıklamalarının yeterli olmadığı ve Küçük’ün mali profiliyle uyum göstermediği değerlendirmesine yer verildi.

Raporda, bu para hareketlerinin gazetecilik yapan ve ücretli çalışan bir kişinin hesap profiliyle bağdaşmadığı yönündeki değerlendirme de aktarıldı.

Bazı transferlerde “borç” ve “borç iadesi” açıklamalarının kullanıldığı, ancak bu işlemlerin sıklığı ve miktarlarının sıradan bir kişisel borç-alacak ilişkisiyle açıklanamayacak düzeyde olduğu belirtildi.

Söz konusu para hareketleri raporda “izaha muhtaç” şüpheli işlemler olarak değerlendirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bir Belediye Başkanlığı İçin Bu Kadar Kavga Neden?

Aziz Dağtekin Yazdı Bir belediye başkanı seçiyoruz. Sonra ne oluyor? Seçim tarihi yaklaşıyor; afişler asılıyor, …

Bir yanıt yazın