Hollanda’da 3 kişiyi öldüren Türk zanlı yakalandı

Hollanda’da 3 kişiyi öldüren zanlının yakalandığı açıklandı. Hollanda’nın Utrecht kentinde, bir tramvayın içinden insanlara ateş açan saldırganın 37 yaşındaki Türk vatandaşı Gökmen Tanış olduğu ortaya çıktı. Utrecht’te yaşayan Türk bir işadamı, Gökmen Tanış için “Birkaç sene önce IŞİD bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti” dedi. Yozgatlı olduğu öğrenilen Tanış’ın daha önce Çeçenistan’a savaşmaya gittiği de ileri sürüldü. Hollanda polisi, saldırıda ölü sayısının 3’e yükseldiğini 9 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Hollanda’da 3 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren kişinin Türk kökenli 37 yaşındaki Gökmen Tanış isimli kişi olduğu ortaya çıktı. Hollanda basını saldırganın yakalandığını açıkladı.
Utrecht’te yaşayan Türk bir işadamı, Gökmen Tanış için “Birkaç sene önce IŞİD bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti” dedi.
AİLE İÇİ ŞİDDET İDDİASI
AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise “İlk bilgilere göre psikolojik sorunları olan saldırgan yengesini ve ona yardımcı olan kişileri öldürme amacıyla saldırıda bulunmuş. Olayın siyasi bir arka planı yok gibi. Türk uyruklu saldırgan ceza evinden yeni çıkmış” paylaşımında bulundu.
DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘Hollanda’nın Utrecht kentinde bugün (18 mart 2019) meydana gelen saldırıyı, faili kim olursa olsun ve hangi saikle gerçekleştirmiş olursa olsun, şiddetle kınıyoruz.’ ifadelerine yer verildi.
Dışişleri Bakanlığı, Hollandanın Utrecht kentinde meydana gelen saldırıyı kınayarak, açıklama yaptı.
Saldırının failinin kim olursa olsun ve hangi saikle gerçekleştirilmiş olursa olsun, şiddetle kınandığı belirtilen açıklamada, “Bu menfur saldırı neticesinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu saldırı karşısında Hollanda halkı ve Hükümeti ile dayanışmamız tamdır” denildi.
SALDIRGANIN BABASI: YAPTIYSA CEZASINI ÇEKSİN
Saldırıdan bilgisinin olmadığını dile getiren baba Mehmet T., “Oğlumla 11 yıldır diyaloğum yok, konuşmuyoruz. 2008 yılından bu yana görüşmediğim birisi. Saldırıyı gerçekleştirmesiyle alakalı, o insanın o anki psikolojisini bilemem. Aynı evde yaşadığın evladını bile tanıyamıyorsun. Yaptıysa cezasını çeksin. Ben ne yapabilirim ki! Hiç kimsenin birilerinin canını almasına hakkı yok. Olayı yapan Hollanda’da, ben buradayım. Ben 11 yıl önce dönüş yaptım. Kim olursa olsun, dediğiniz şekilde ise ne yaptığını, nasıl yaşadığını ben bilemiyorum. Ben onları, onlar da beni reddetti, konuşmuyoruz. Daha önce saldırgan tavırları yoktu. Aradan 11 yıl geçti. Ne oldu, neler yaşadı bilemiyorum” dedi.
HOLLANDA BASINI: SABIKASI KABARIK
RTV Utrecht haber kanalının haberine göre Gökmen T. daha önce de birkaç kere gözaltına alındı. T.’nin 2013’te Utrecht’te aynı bölgede havaya ateş açtığı ifade ediliyor.
1981 Türkiye doğumlu T.’nin 2017 yılında bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla 2 hafta önce hakim karşısına çıktığı belirtildi.
Gökmen T.’nin kadına hakaret, polisi tehdit ve hakaret, madde etkisinde araç kullanmak, bisiklet hırsızlığı, gasp ve nezarethaneye tuvaletini yapmak gibi suçlardan yargılandığı ortaya çıktı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın