Hangi bitkiler saç dökülmesini önler ve saçlarımızı kuvvetlendirir?

İnsanın güzel görünümünü tamamlayan en önemli unsurlardandır saçlarımız. Hele bakımlı ve canlı ise. Ama bazen elimizde olmayan sebeplerden veya saçımıza gereken özeni gösteremememizden kaynaklı saçlarımız dökülmektedir. Özellikle kadınların saç dökülmesi konusunda oldukça muzdarip oldukları aşikardır. Peki saç dökülmesini nasıl önleriz.
Hangi bitkiler saç dökülmesini önler ve saçlarımızı kuvvetlendirir. Özellikle Amla Yağı ile Hindistan Cevizi Yağı karışımı ile elde edilen kürümüz oldukça işinize yarayacaktır. Yine Nane Yağı ile Zeytinyağı Karışımı ile elde edeceğimiz kürde saçlarınızın dökülmesini engelleyecek, ayrıca saçlarınızın parlak görünmesini sağlayacak yine eğer kepek probleminiz var ise bunu da kökten çözecektir.
AMLA YAĞI VE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI KARIŞIMI:
Hindistan’da saç bakımında asırlardır kullanılan Amla Yağı saç için önemli olan 9 farklı yağ asidini ihtiva ettiği düşünülmektedir. Amla Yağı Amla Ağacının yemişlerinin kurutularak işlenmesi ile elde ediliyor. Piyasada çok sayıda Amla Yağı satılmakla birlikte iyi bir Amla Yağını anlamak için kavanozda bulunan bu yağın koyu renkli olmasına, kokusunun da meşemsi olmasına dikkat edin.
Hazırlanması esnasında Hindistan Cevizi Yağına batırıldığından dolayı ayrıca bu yağın içerisine Hindistan Cevizi Yağı koymanıza gerek yok. Bu yağı saç derinize masaj yaparak uygulayın ve bir bone yardımı ile saçınızı kapatarak sabaha kadar bekleyin. Düzenli olarak bu kürü uygulayın. Saç dökülmelerinizin durduğunu ve saçlarınızın inanılmaz seviyede güçlendiğini göreceksiniz.
SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEYE NANE YAĞI VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMI KÜRÜ
Nane yağı ve zeytinyağı karışımı saç bakımı konusunda oldukça etkili bir kürdür. Bu kürü nasıl kullanacağımıza geçmeden önce isterseniz nane yağını nasıl elde edebiliriz onu sizlerle paylaşalım:
NANE YAĞI NASIL ELDE EDİLİR Bir kavanoz içerisine naneleri küçük küçük doğruyoruz. İçerisine kavanozu dolduracak miktarda katkısız zeytinyağı koyup ağzını kapatıyoruz. Yaklaşık 1,5 ay güneş altında bekletiyoruz. 1,5 ayın sonunda kavanozu kaynar suya koyuyoruz. Daha sonra temiz bir tülbentle karışımımızı süzüyoruz.
NANE YAĞI-ZEYTİNYAĞI KARIŞIMININ KULLANIMI Elde etmiş olduğumuz nane yağını zeytinyağı ile tekrardan incelterek saçımıza sürüyoruz. Yaklaşık 1 saat bekletiyoruz. Tabi bu esnada saçlarımızı bone veya başka bir şeyle örtebiliriz. 1 saatin sonunda saçlarımızı normal bir şampuanla veya nemlendirici ile yıkayıp temizleyebiliriz.
BU KÜRLER YARDIMI İLE KEPEKLERDEN DE KURTULABİLİRSİNİZ…
Saç bakımı konusunda ciddi sorunlardan biri de saç derisinde oluşan kepeklerdir. Bu karışım saç dükülmesinde etkili olduğu gibi kepek önleyici özelliği de vardır. Yine saçlarınızın parlak görünmesinde de etkisi oldukça fazladır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

9. Yargı Paketi yolda!

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin öne çıkarılacağı 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere …

Bir yanıt yazın