Erdoğan: CHP, bu milletten özür dilemeli

2019 Necip Fazıl Ödülleri Töreni’nde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Tek parti CHP döneminin objektif, tüm boyutlarıyla araştırılması gereken karanlık noktalar bulunuyor. Bunu yapması gereken öncelikle CHP’dir. CHP’nin bu ülkeye yaşattıkları için ya özür dilemesi ya da üzücü olaylardaki rolleri için pişmanlık duyduğunu söylemesi gerekiyor.” dedi. Başkan Erdoğan, “CHP yönetimi geçmişleriyle yüzleşene, darbeler, katliamlar, yasaklar, idamlar ve kanlı sokak olaylarındaki rollerini cesaretle açıklayana kadar, peşlerini bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri Töreninde önemli açıklamalarda bulundu.  Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:Takdim ettiğimiz bu mükafatların ilim ve kültür hayatımız açısından artık bir klasiğe dönüştüğünü görüyoruz. 2019 Şiir Ödülünü İbrahim Tenekeci’ye takdim ettik. İbrahim Tenekeci modernleşmenin yol açtığı çelişkilere dikkat çeken şiirlere imza atıyor. Necip Fazıl Saygı Ödülünün bu yıl Prof. Uğur Derman hocamıza tevcih edilmesini son derece anlamlı son derece yerinde buluyorum. Osmanlı Devleti din, dil, etnik yapı ve kültür bakımından farklı özellikler taşıyan bir coğrafyada 600 yıl barış ve huzur dönemini yaşattı.
“ARAŞTIRILMASI GEREKEN KARANLIK NOKTALAR BULUNUYOR”
Üstadın hakkında eserler verdiği bu uğurda bedeller ödediği yakın tarihimize dair hadiselerin hâlen yeterince aydınlığa kavuşturulamadığını görüyoruz.Tarihimiz doğrusuyla yanlışıyla, eksiğiyle fazlasıyla, sevinciyle üzüntüsüyle bizim tarihimizdir. Geçmişimizle yüzleşmek bizi küçültmez tam tersine büyütür. Hakikatlere ulaşma şansımızın oldukça yüksek bulunduğu yakın tarihimizle ilgili bu yaklaşıma daha çok ihtiyacımız var.
Mesela, tek parti CHP’sine ait dönemde, objektif bir şekilde araştırılması gereken karanlık noktalar bulunuyor. Öncelikle bunu yapması gereken ana muhalefet CHP’nin bizzat kendisidir.
Dikkat ederseniz bu tartışmalar gündeme geldiğinde derin bir sessizliğe bürünüyorlar. Açıkçası CHP’nin artık bu millete kendi tarihiyle ilgili kapsamlı, samimi öz eleştiri vermesi şarttır. İskilipli Atıf Hoca’nın idamından, Dersim olaylarına, Türkçe ezan zulmünden, 27 Mayıs darbesindeki rolüne kadar pekçok üzücü hadise hadisede CHP, kendi tarihiyle yüzleşme cesareti gösterememiştir.
“CHP’NİN ÖZÜR DİLEMESİ YA DA PİŞMANLIĞINI SÖYLEMESİ GEREKİYOR”
Dersimli olan zat da bunu açıkça ortaya koyamamıştır. Bu zat, her fırsatta Dersimli olduğunu ve gurur duyduğunu söylemektedir. Dersim olaylarıyla ilgili bizim yaklaşık 10 sene önce gösterdiğimiz hassasiyet ve vicdani tavrın 10’da 1’ini sergileyemiyor. Biz CHP’nin kurumsal anlamda Dersim konusuyla ne düşündüğünü, nasıl bir yaklaşım içinde olduğunu hâlen bilmiyoruz. CHP’nin bir an önce milletin karşısına çıkıp bu ülkeye yaşattıkları için ya özür dilemesi ya da üzücü olaylardaki rolleri için pişmanlık duyduğunu millete söylemesi gerekiyor.
NECİP FAZIL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
“Necip Fazıl Ödülleri 2019″da, “Necip Fazıl Şiir Ödülü” İbrahim Tenekeci’ye, “Necip Fazıl Hikaye-Roman Ödülü” Cemal Şakar’a, “Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü” Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ve Dr. Coşkun Yılmaz’a verildi.
Meryem Kılıç ve Emin Gürdamur’a “Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü”, Emced İslam Emced’e “Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü”, M. Uğur Derman’a ise “Necip Fazıl Saygı Ödülü” takdim edildi.

.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …

Bir yanıt yazın