Emekli maaşları 2020 Ocak ayında ne kadar zamlanacak?

Emekliler için geri sayım başladı. Gözler 3 Ocak tarihine çevrildi. Bu süre yaklaşırken; memur, memur emeklisi, işçi zam oranı da gelen ipuçlarıyla şekillenmeye başladı. Peki zam sonrası emekli maaşı ne kadar olacak? İşte maaş listesi…
2020’ye sayılı günler kala özellikle emekli maaşlarında artış merak konusu. Peki emekli maaş zammı nasıl hesaplanıyor? En önemlisi 2020’de emekli maaşı kaç lira olacak? İşte tüm merak edilen cevaplar.
Milyonlarca emekli büyük bir heyecanla beklediği zammın ayrıntıları belli olmaya başladı. Herkes merakla beklediği o zamla ilgili, CNN Türk canlı yayınında SGK uzmanı Özgür Kaya merak edilen o soruları yanıtladı.
EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
Hem işçi hem memur emeklileri için sayılı günler kaldı. Yaklaşık 15 gün sonra emeklilerin maaşları ne kadar olacak ve ne kadar zam uygulanacak?
EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIYOR?
Memur, memur emeklisi ve işçi emeklisinin gözü kulağı 3 Ocak tarihine kilitlendi. 3 Ocak tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu ikinci 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklayacak.
O rakamlar emekli maaşlarını belirleyen faktör. Emeklilerin maaş hesaplaması iki şekilde oluyor. Birincisi memur ve memur emeklisi, ikincisi ise işçi emeklisi.
Memur ve memur emeklisi toplu sözleşme şartları ile gerçekleşiyor. Alacakları zam toplu sözleşme ile geçtiğimiz günlerde belirlendi.
Zamlar, 2020’nin birinci altı aylık dönemi için yüzde 4, ikinci altı aylık dönemi içinse yine yüzde 4 olacak.
İşçi ve işçi emeklileri için temmuz ve ağustos ayındaki enflasyon rakamlarına göre yüzde 5,71 oranındaki zam onların cebinde.
Memur emeklileri ise 4,71 oranında zammı aldı.
Enflasyon aralık itibari ile 6,29 oranı devam ederse güncel maaş tablosu şu şekilde olacaktır.
ENFLASYON RAKAMLARI 5,29’DAN HESAPLANDIĞINDA
En düşük memur maaşı: 3 bin 417 lira iken 128 lira zamla güncel maaşı 3 bin 597 liraya yükselecek.
En düşük emekli memur maaşı: 2 bin 435 lira iken 180 lira zamla güncel maaşı 2 bin 563 liraya yükselecek.
En düşük işçi maaşı: Bin 186 lirayken 75 lira zamla güncel maaşı, bin 261 liraya yükselecek.
En düşük BAĞ-KUR maaşı: Bin 363 lirayken 85 lira zamla güncel maaşı Bin 448 liraya yükselecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın