Bilim Kurulu yüz yüze eğitimde 15 Şubat’ı erken buldu

Son dakika haberi: Bilim Kurulu önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Kurulun gündeminde okulların açılmasından, normalleşme adımlarına kadar pek çok kritik başlık vardı. Yüz yüze eğitim de toplantının önemli başlıklarından biriydi. Edinilen bilgiye göre bilim kurulu üyeleri yüz yüze eğitime geçiş için 15 Şubat tarihini erken olarak değerlendirdi…

CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram’ın edindiği bilgilere göre; Dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısında okulların açılmasından, normalleşme adımlarına kadar birçok önemli konu değerlendirildi.

15 ŞUBAT DEĞİL, 15 MART TARİHİ AĞIR BASTIBilim Kurulu, yüz yüze eğitimin başlaması için 15 Şubat’ın erken olduğunu düşünüyor. Sürecin ilerleyişine göre yüz yüze eğitimin 15 Mart’ta başlaması görüşü ağırlık kazandı. Kurul, öğretmenler aşılanmadan okulların açılmaması gerektiğini belirtti. 

Bilim Kurulu, restoran ve kafelerin açılması için de vaka sayısının düşmesi ve aşılanma oranın artması gerektiğinin altını çizdi.

MUTANT VİRÜS ALARMI

Toplantıda Kovid-19 mutasyonu da görüşülürken, dünyadaki veriler incelendi.

ZİYA SELÇUK: OKULLARIN AÇILIŞ TAKVİMİNE YANSIYACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından okulların açılmasını isteyen çocukların görüntülerini içeren video paylaştı.

Bakan Selçuk, paylaşım ile birlikte “Okulumu çok özledim diyen kuzularıma artık ‘çok haklısın’ demek istemiyorum. Onların eğitim hakkını layıkıyla teslim etmek istiyorum. Her bir vatandaşımızın temizlik, maske ve mesafede göstereceği hassasiyetin ölçüsü okullarımızın açılış takvimine yansıyacak, emin olun” ifadesini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …