Bankalarda yeni dönem 1 Ocak’tan itibaren başlıyor!

1 Ocak 2021’den itibaren şubeye gitmeden, ıslak imza gerekmeden dijital ortamda banka hesabı açılabilecek. Vatandaşlar en fazla 10 dakikalık bir sürede bulunduğu yerden, bir yere gitmek zorunda kalmadan banka hesabı açabilecek. Yeni dönemde hem uzaktan kimlik doğrulamasıyla yeni müşteri olunabilecek hem de mevcut müşteriler bankacılık işlemlerini yapabilecek.

Bankacılıkta uzaktan müşteri olma dönemi başlıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, “Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine İlişkin Tebliğ Taslağı” hazırladı.

Uygulamanın hayata geçmesiyle bankacılık hizmetlerine daha hızlı ve rahat erişim sağlanacak. Islak imza zorunluluğu kalkacak. Dijital ortamda banka hesabı açılabilecek. Zaman ve iş gücünden tasarruf edilmesi imkanı doğacak.  Bankaların hizmet maliyeti düşürülecek.

Düzenlemeye göre, kişilerin uzaktan kimlik tespiti, banka çalışanı ile kişinin çevrim içi olarak görüntülü görüşmesiyle gerçekleşecek. Görüşme şifrelenmiş güvenli iletişim ile yapılacak. Olası risklere karşı yeterli güvenlik ve gizlilik seviyesi oluşturulması zorunlu olacak. Uzaktan kimlik tespiti yöntemi Almanya, İspanya, Fransa ve Estonya’da etkili şekilde kullanılıyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Asgari ücrete ara zam gündemde yok açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada temmuz ayında asgari …