Azerbaycan tatbikatında Karabağ Fatihi TB-2 İHA’ları göz doldurdu!

Azerbaycan’ın dün başlattığı 2021 yılı askeri koordinasyon ve taktik tatbikatında Yerli ve Milli İHA TB-2 de sahne aldı. Baykar üretimi olan İnsansız Hava Aracı, Karabağ’daki işgali sonlandıran operasyonun anahtarı olmuştu.
Azerbaycan ordusunun başlattığı askeri tatbikat çerçevesinde Türkiye’den alınan TB-2 İHA sistemleri uçuş gerçekleştirdi.  Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 Orta İrtifa – Uzun Dayanım (MALE) sınıfı silahlı insansız hava aracı S/İHA göz doldurdu. Azerbaycan ordusunun gerçekleştirdiği tatbikatta, Türkiye’nin kendi imkanlarıyla ürettiği milli S/İHA’lar sahne aldı. Tatbikat çerçevesinde uçuş gerçekleştiren TB-2’ler çeşitli görev ve koordinasyon faaliyetlerine katılım sağladı.
Konuyla ilgili olarak Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Operasyonel-taktik tatbikatların bir parçası olarak, insansız hava araçları (İHA’lar) farklı irtifalarda keşif yapmakta ve bilgileri kontrol noktalarına iletmektedir. Hava savunma personeli, savunma derinliklerindeki hedefler de dahil olmak üzere konvansiyonel düşman pozisyonlarını tespit etmek ve ilgili bilgileri kontrol noktalarına göndermek için görevleri yerine getirmektedir.” ifadelerine yer verildi.
KARABAĞ’IN FATİHİ BAYKAR TB-2
TB-2 Türkiye’nin insansız hava araçları alanında ne kadar güçlü olduğunu, tecrübesinin ne noktada olduğunu Libya ve Suriye’nin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen terör operasyonları ile kanıtladı. Bu zamana kadar pek çok operasyona katılım sağlayan TB-2’ler Karabağ Savaşı’nda kilidi açan anahtar konumunda oldu.
Yaklaşık 28 yıldır Ermenistan’ın işgali altındaki Dağlık Karabağ’ı 44 günlük  bir operasyon ile yeniden alan Azerbaycan Ordusu, Ermenistan’ın işgalini sonlandırarak Dağlık Karabağ’ı tekrar topraklarına kazandırdı.
Ermenistan’a yönelik harekât esnasında Azerbaycan, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’ları tüm cephe hattında kullandı.
ERMENİSTAN’A BÜYÜK ZAİYAT VERDİ
Karabağ’da; 50’den fazla hava savunma sistemi, 140 civarı tank, 100’lerce çok namlulu roket atarlar, topçu sistemleri SİHA’lar sayesinde nokta atışlarıyla imha edildi.  Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e göre; Bayraktar TB2 SİHA’lar, Roketsan MAM-L mühimmatı ile 2 milyar ABD Doları değerinde Ermeni Ordusu hedefini imha etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İhmaller zincirine CHP’den pes dedirten pişkinlik!

Antalya’da bir kişinin ölümü, 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan teleferik faciasıyla ilgili ANET’in eski genel müdürü …