ABD Türkiye’ye, Türkiye’den Rusya’ya Montrö bildirimi!

Türkiye’nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi uyarınca, Akdeniz’den Karadeniz’e gidecek ABD savaş gemileri hakkında Moskova’ya bildirimde bulunduğu açıklandı.
Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden Rus haber ajansı Sputnik’e yapılan açıklamada, “ABD, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin tarafı olarak sözleşmede Karadeniz’e giriş için öngörülen prosedürleri yerine getirdi. Türkiye, sözleşmeye uygun olarak Montrö’nün taraflarına ABD savaş gemilerinin Akdeniz’den Karadeniz’e gideceğini ve geri döneceğini bildirdi” denildi.
Rusya’dan Karadeniz’de askeri müdahale sinyali, ABD ve Türkiye’den açıklama
Türk Dışişleri kaynakları, ABD’nin 2 savaş gemisini Karadeniz’e göndermek için Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne uygun olarak Türkiye’ye bildirimde bulunduğunu açıklamıştı. Kaynaklar, iki geminin ayrı ayrı 14 ve 15 Nisan’da Karadeniz’e çıkıp 4 ve 5 Mayıs’ta dönmelerinin planlandığını da aktarmıştı.
Erdoğan ile Putin arasında Ukrayna zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna konusunun konuşulduğu bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye dair “Putin, Erdoğan ile görüşmesinde Ukrayna’yı provokatif eylemler yapmakla suçladı ve Montrö’nün korunmasının önemini vurguladı” açıklaması yapılmıştı.
RUS ORDUSU DOĞUDA KONUŞLANDI
Rusya ile Ukrayna arasında son dönemde gerginlik iyice arttı. Kiev Moskova’yı, Moskova Kiev’i suçlarken, Rus yönetiminin Ukrayna’nın doğusuna askeri yığınak yaptığı görüldü.
Rusya’dan dikkat çeken Karadeniz Filosu kararı
MOSKOVA FİLOYU KAYDIRIYOR
Rusya Ordusu, Ukrayna ile artan gerilim üzerine Hazar Filosu’nun amfibi bot ve çıkarma gemilerini, Karadeniz Filosu’na transfer etme kararı aldı. Rusya’nın Hazar Filosu’na ait 10’dan fazla amfibi gemiyi Hazar’dan Karadeniz’e transfer ederken Don ve Volga Nehirlerini kullanacağı tahmin ediliyor.
KAYNAK: SPUTNİK

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …