ABD, IŞİD lideri Bağdadi öldürüldüğünü iddia ediyor

ABD’li bir yetkili IŞİD terör örgütü lideri Ebu Bekir el Bağdadi’ye yönelik bir operasyon düzenlendiğini duyurdu. ABD menşeili Newsweek internet sitesi ise haberinde Bağdadi’nin öldürüldüğünü ileri sürdü.
Reuters haber ajansına konuşan ABD’li bir yetkili Amerikan Kuvvetleri’nin terör örgütü IŞİD’in lideri Ebu Bekir el Bağdadi’ye yönelik bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Ancak operasyonun yeri ve detaylarını açıklamadı.

Newsweek Dergisi’nin internet sitesine konuşan ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, Amerikan helikopterlerinin İdlib’in kuzey doğusunda uçtuğunu ve özel bir operasyon yaptığını söyledi. Ancak hedefteki ismin kim olduğuyla ilgili bilgi vermedi. Yine newsweek’e konuşan bir başka Amerikalı askeri yetkili ise operasyonu doğruladı ve Bağdadi’nin operasyon sonucunda öldürüldüğünü ifade etti.

Haberde ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un öldürülen kişinin çok yüksek ihtimalle Bağdadi olduğunu ancak bunun henüz doğrulanmadığını Beyaz Saray’a ilettiği kaydedildi. ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter’dan “kısa süre önce çok büyük bir şey oldu” mesajını paylaştı. Ancak Trump detay vermedi. Beyaz Saray’dan ise Trump’ın bugün Türkiye saatiyle 16.00’da çok önemli bir açıklama yapacağı bilgisi paylaşıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın