FED, 25 baz puan indirim beklentisine karşı 50 baz puan indirdi

ABD Merkez Bankası son dakika faiz kararını duyurdu! Fed, politika faizini ekonomistlerin 25 baz puan indirim beklentisine karşı 50 baz puan indirdi..
Son dakika haberine göre; küresel piyasaların beklediği haber geldi..

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını duyurdu.

4 YIL SONRA İLK

En son Covid-19’da indirime giden Fed, bugünkü toplantısında 4 yıl aradan sonra ilk kez faiz indirimine gitti.

FAİZİ 50 BAZ PUAN İNDİRDİ

Fed, politika faizini ekonomistlerin 25 baz puan indirim beklentisine karşı 50 baz puan indirdi.

Fed’in yüzde 5,25-5,50 aralığında olan faiz oranı, indirim sonrası yüzde 4,75-5,00 aralığına indi.

KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI

Fed’den yapılan açıklamada, faiz oranında 50 baz puanlık indirim kararının 11’e karşı 1 oyla alındığı belirtildi.

Michelle Bowman’ın 25 baz puanlık faiz indiriminden yana olduğu ve karşı oy kullandığı aktarıldı.

Açıklamada, enflasyonda kaydedilen ilerleme ve risk dengeleri ışığında federal fon oranı için hedef aralığın 50 baz puan düşürülerek yüzde 4,75-5,00 arasına indirilmesine karar verildiği bildirildi.

FED EN SON 2020’DE FAİZ İNDİRMİŞTİ

Fed, Mart 2020’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine ilişkin endişelerle politika faiz oranını yüzde 0-0,25 aralığına çekmiş ve parasal genişlemeye gitmişti.

Ülkede daha sonra yükselen enflasyon karşısında 2022’de varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz artışlarına başlayan Fed, Mart 2022’den bu yana 11 faiz artırımı gerçekleştirmiş ve faiz oranını toplam 525 baz puan artırmıştı.

Bankanın politika faizi, söz konusu artışlarla 2001’den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkmıştı.

Politika faizinde en son Temmuz 2023’te 25 baz puanlık artışa giden Fed, faiz oranını art arda 8 toplantıda değiştirmeyerek mevcut aralıkta sabit bırakmıştı.

ABD’de enflasyon, Haziran 2022’de yıllık bazda yüzde 9 ile 1981’den itibaren en yüksek seviyeyi görmesinin ardından son olarak ağustos ayında yıllık bazda yüzde 2,5 ile beklentilere paralel gerçekleşmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Çin pazara girdi, Avrupalı otomobil üreticileri zorda

Otomobil üreticileri arasındaki dengeler Çin’in lehine değişti. Avrupa’da otomobil satışlarının gerilemesi fabrikalar ye kapasitesinin altında …

Bir yanıt yazın