Mersin-Adana karayolu Tarsus Yenice Kavşağı’nda bir yolcu otobüsü karşı şeride geçerek binek otomobillere ve bir kamyona çarptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazaya dair soruşturma başlatıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 9’u ağır 40 kişinin ise yaralandığını duyurdu.
Mersin-Adana Otoyolu’nda biri otobüs 4 aracın karıştığı zincirleme kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı.
YOLCU OTOBÜSÜ KARŞI ŞERİDE GEÇTİ
Alınan bilgilere göre saat 19:45 sıralarında Osmaniye’den Mersin’e gitmekte olan şehirlerarası bir yolcu otobüsü, yağışlı havada Tarsus ile Adana arasındaki Yenice Kavşağında kontrolü kaybederek karşı şeride geçti.
Yolcu otobüsü biri kamyon 4 binek araca çarptı. Kaza sonrası Mersin ve Adana istikametlerinde trafik durdu.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.
EN AZ 10 ÖLÜ VAR
Kazada ilk belirlemelere göre en az 10 kişi hayatını kaybetti. En az 30 kişi ise kişi yaralandı. Ambulanslar yaralıları çevre hastanelere sevk ediyor.
MERSİN VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte üzücü bir kaza meydana geldiğini belirterek, “TAG Otoylu’ndaki kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum.” dedi.
28 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu otobüsün sebebiyet verdiği kazaya tanık olan 41 yaşındaki Murat Şahin, o anları  anlattı.
Şahin, ”Mersin istikametinden Adana istikametine gidiyorduk, hava yağışlıydı. İşte bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm. Aracı dayım kullanıyordu zaten, ben yolcu konumundaydım. Otobüsün muavininin kazadan sonra, ‘Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik’ dediğini duydum. Zaten otobüsün şeklinden de belliydi. Otobüs direkt kırınca bu şekilde takla atarak geldi. Yolcular yolun sağına doğru savruldu. Takla atınca seyir halindeki iki aracın üzerine düştü. Kaza sonrası hemen yaralılara müdahale ettik. Maalesef küçük çocuklar da vardı. Allah rahmet eylesin” dedi.
ERDOĞAN: “İLGİLİ MAKAMLAR HAREKETE GEÇTİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’deki kazada hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Erdoğan, kaza ile ilgili gerekli tahkikatın ivedilikle başlatıldığını duyurdu.
Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Tarsus – Adana – Gaziantep Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.
İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır.
Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun.”
SAĞLIK BAKANI KOCA: YARALILARIN 9’UNUN DURUMU AĞIR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kaza sonrası son durumu paylaştı. Koca, “Mersin-Adana Otoyolunda meydana gelen, yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetmiş, 9’u ağır olmak üzere 40 kişi yaralanmıştır. Yaralıların tedavilerine, Mersin Şehir Hastanesi, Mersin Tarsus Devlet Hastanesi ve Adana Çukurova Devlet Hastanesi başta olmak üzere, hastanelerimizde devam edilmektedir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
BAKAN YERLİKAYADAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kaza sonrası açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya’nın açıklaması şu şekilde:
“Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü Mersin ili Tarsus elçesi Yenice Mahallesi mevkiinde otobanda iki binek araç ve bir kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”
Mersin-Adana otoyolunda feci kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var – 4. Resim
SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Mersin’de TAG Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybedenler için siyasi isimler başsağlığı diledi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabı üzerinden, “Mersin TAG Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.” paylaşımını yaptı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ise “Mersin’de TAG Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

SGK’ya borçların yüzde 67’si CHP’li belediyelere ait!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’ya en çok borcu olan 5 belediyeyi açıkladı. …

Bir yanıt yazın