Schengen vize yenileme ücretini 90 euroya çıkarttı!

AB Komisyonu, Schengen vize yenileme ücretlerine yüzde 12 zam yaptı. Artışla beraber vize yenileme ücreti yetişkinler için 90, 6-12 yaş arası çocuklar için ise 45 euroya yükseltildi. Yeni tarife ise 11 Haziran’dan itibaren geçerli olacak.
Tatil için Avrupa ülkelerini tercih edecekleri üzecek bir gelişme yaşandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Schengen vize yenileme ücretlerine yüzde 12 zam yaptı.

Slovenya Dışişleri Bakanlığı, AB Komisyonu’nun vize ücretlerini 90 euroya çıkardığını duyurdu.

Yenileme ücreti 90 euroya çıktı

6-12 yaş arası çocuklar için 40 euro olan vize ücreti 45 euroya çıkarıldı.

AB ayrıca, üye ülkelerden sınır dışı edilen kişilerin ‘Geri kabulünü kabul etme konusunda yetersiz iş birliği’ gösteren ülkeler için vize ücretini ise 135/180 euroya yükseltti.

Yeni ücretler ne zaman geçerli olacak?

Yeni tarife, 11 Haziran’da yürürlüğe girecek.

Öte yandan vize ücretlerine zam yapılacağını 2 Şubat’ta duyuran Avrupa Birliği Komisyonu’ndan henüz bir açıklama yapılmadı ancak resmi kararın bu hafta sonu açıklanması planlanıyor.

Schengen vizesi nedir?

Schengen vizesi, Avrupa Birliği üyesi ve Schengen Bölgesi’ne dahil olan ülkelerde seyahat etmek isteyenler için gereklidir.

Bu vize, seyahat edilecek ülkelerde serbest dolaşımı sağlar.

Almanya, Fransa, İtalya, İspanya gibi popüler destinasyonları kapsayan bu vize, birçok kişi için Avrupa macerasının ilk adımıdır.

Schengen vizesi nasıl alınır?

Schengen vizesi almak için öncelikle planladığınız seyahat tarihlerine uygun bir konsolosluğa başvurmanız gerekmektedir.

Başvuru sürecinde talep edilen belgeler arasında seyahat sağlık sigortası, rezervasyonlar, mali durumu gösteren belgeler bulunmaktadır.

Detaylı bilgi almak ve başvuru sürecini hızlandırmak için konsoloslukların resmi web sitelerini ziyaret etmek önemlidir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

SGK’ya borçların yüzde 67’si CHP’li belediyelere ait!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’ya en çok borcu olan 5 belediyeyi açıkladı. …

Bir yanıt yazın