CHP Hatay’da sliniyor mu? Optimar’a göre Lütfü Savaş 10 puan fark yedi

Tüm tepkilere rağmen CHP’nin Hatay’da yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş, son ankette AK Parti adayının yaklaşık 10 puan gerisinde kaldı.

Sandıklar kurulmadan önce kampanyalarda sona gelinirken anketler de art arda açıklanıyor. Bu seçim döneminde en dikkat çeken illerin başında ise Hatay geliyor.

6 Şubat Deprem felaketiyle adeta yerle bir olan Hatay’ın CHP’li başkanı Lütfü Savaş, Hataylılar tarafından en büyük sorumlulardan biri olarak kabul ediliyor.

Aday belirleme sürecinde ise bunun tartışması gündemde geniş yer tuttu. Tüm tepki ve protestolara rağmen Savaş, CHP tarafından aday gösterildi.

Hatay’da yapılan son anket: 10 puan fark

Seçim sonucu en merak edilen illerin başında gelen Hatay için Optimar Araştırma bir anket çalışması yaptı. Hataylılara “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi partiye / adaya verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Lütfü Savaş’a tepki anketlere de yasırken, AK Parti adayı Savaş’a 10 puan fark attı.

İşte Optimar’ın Hatay anketi:

  • AK Parti adayı Mehmet Öntürk %48,9,
  • CHP adayı Lütfü Savaş %39,0,
  • TİP adayı Gökhan Zan %5,1,
  • YRP adayı Nuri Parlak %1,7

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın