Yerel seçimin kaderini “Mülakatsız atama bekleyen öğretmenler” belirleyecek!

Cumhuriyet’in 100. yılına özel 100 bin atama bekleyen öğretmen adaylarının gözü 18 Mart’ta yapılacak olan Kabine Toplantısına çevrildi. Atama takviminin açıklanması muammaya dönüşmesi, keza kadro tahsisinde suskunluğun devam etmesi iktidarı zora soktuğu he de puan kaybettirdiği öne sürülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına yönelik açıklamalarda bulunmuş  ve kabine toplantısını işaret etmişti. Tekin, “2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

ÖĞRETMEN ADAYLARININ BEKLEDİĞİ KARAR ÇIKMADI

Bakanın bu açıklamasından sonra yapılan kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendi. Öğretmen adayları, kabine toplantısı sonrasında atamaya ilişkin bir karar alınmadığını öğrenen atama bekleyen Öğretmen adayları, bu kez muhalefet partilerinin kapısını çalmaya başladı.  İstanbul’da İmamoğlu’nun “Suriyeliye para var da neden atama bekleyen öğretmene ve emekliye yok” diye sorarken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de iktidarı emekliler ile atama bekleyen öğretmenlerle baskı altına almaya başladığı ve bu çıkışıyla da partisine önemli ölçüde oy kazandırdığı iddia ediliyor.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı her mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek,” Sayın Erdoğan bu salondan mademki duydun bizi. 100 bin öğretmen ataması istiyoruz. 100 bin öğretmen ataması. Türkiye’nin bunu yapabilecek,  imkanı var. Türkiye’nin imkanı geniş. Suriyelilere para aktaracağına öğretmen tayin et. Şimdi diyorlar ki Meral hanım böyle konuşuyor ama hem emekliler için hem öğretmenler için para nerede? Eee Suriyelilere para buluyorsun kardeşim. Efendim, Türkiye’yi, soyanlara para buluyorsun kardeşim. Onların vergilerini  silmeye para buluyorsun kardeşim. Bulamadığın yer atama bekleyen öğretmenler mi? Bulamadığın yer emekliler mi?” diye sordu!..

SON KARAR HAZİNE VE MALİYE BAKANIN MI?

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen özel kulis bilgilerine göre öğretmen adaylarıyla paylaşmak istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen özel kulis bilgileri şöyle:

“Aslına bakarsanız neyi konuşursak konuşalım, hep bütçe diyoruz. Bütçenin gerekleri var. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe hedefleri var. Bir yere kadro tahsis edilirken yine bütçe gerekleri gözetiliyor. Bu kapsamda da öğretmen atamalarına ilişkin sayıyı Hazine ve Maliye Bakanlığı belirleyecek. MEB sayıyı yüksek tutmak istiyor ama son kararı Hazine ve Maliye Bakanlığı verecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, ‘Size şu kadar kadro veriyorum’ demesi gerekiyor. Dolayısıyla öğretmen atamalarına ilişkin kadro atamalarının açıklanmamasının sebebi  Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın henüz çalışmalarını sonlandırmaması. Bu kadar uzamasının nedeni ince elenip sık dokunması. Bütçe hesapları yapılıp, kadrolar da belirlendikten sonra ne kadar öğretmen atanacağı da kesinleşmiş olacak.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın