Turgut Altınok’tan üniversite öğrencilerine “ücretsiz ulaşım” sözü

Üniversite öğrencileriyle buluşan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok’tan müjde üstüne müjde geldi. Altınok, üniversite öğrencilerine ulaşımın ücretsiz olacağını kaydetti.
Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkan adayı ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, seçim çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor.

Turgut Altınok, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığınca düzenlenen “Atakule AK Gençlik Buluşması”na katıldı.

Öğrencilere müjde

Seçilmesi halinde alacağı elektrikli otobüsler ile duraklarda kuyruk sorununu çözeceğini ifade eden Altınok, 18 yaş ve üstündeki üniversite öğrencilerine ulaşımı ücretsiz hale getireceğini aktardı.

“Durakta otobüs bekleme dönemini bitireceğiz”

Altınok, toplu ulaşımda ciddi sorunlar olduğunu kaydederek şunları kaydetti: Ulaşım problemini çözeceğiz. Maalesef şu an Ankara Büyükşehir Belediyemiz, otobüslerin tamirini yapamıyor. Hızlıca Ankara’ya elektrikli otobüs alacağız. Durakta otobüs bekleme dönemini bitireceğiz. Beytepe Kampüsümüzde gençlerle konuşuyorum. ‘Tıkış tıkış gidiyoruz’ diyorlar. Üniversite ile duraklar arasındaki ringleri çoğaltacağız. Üniversitesi öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Minibüs esnafımızı da mağdur etmeyeceğiz.

“10 bin öğrenci için konut yapacağız”

Üniversite öğrencilerine çeşitli destekler vereceğini dile getiren Altınok, sözlerine şöyle devam etti: 20 bin üniversite öğrencimize ayda bin 500 yüz lira karşılıksız burs vereceğiz. 10 bin öğrenci kapasiteli bir yurt yapacağız. Yine evde kalmak isteyen 10 bin üniversite öğrencimiz için ev yapacak, sembolik rakamla kiraya vereceğiz. Gençlerimizi bilim ve teknoloji alanında destekleyeceğiz. Sevgili gençler; umudunuz, ümidiniz, ülkünüz, hedefleriniz yüksek olsun. İnanırsanız, başarırsınız. Başaranlar inananlardır.

“Umutlarınızın olduğu bir şehir olacak”

Altınok, gençlerin geleceğe umutla bakması gerektiğini söyleyerek şunları söyledi: Umutlarınızın, ümitlerinizin olduğu bir şehir olacak. Sanayinin ve ticaretin merkezi yapacağız. Belediye başkanları şehrin şansıdır veya şanssızlığıdır. Belediye başkanı şehrin beş yılını planlamaz. Sizlere umutsuzluk ve ümitsizlik pompalıyorlar. Sakın umutsuzluğa, ümitsizliğe kapılmayın. Geleceğimiz daha parlak ve daha aydınlık.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın