Bunaklık mı bilinçaltı mı? Biden, Gazze ile Ukrayna’yı yine karıştırdı

Gazze’den iki kez Ukrayna olarak bahseden Biden, yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Beyaz Saray, yaşanan karışıklığı düzeltmeye çalıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, yine kafa karışıklığıyla gündeme geldi. Daha önce devlet başkanlarını karıştıran Biden, bu kez Gazze yerine “Ukrayna” dedi.

Abluka altındaki Filistinlilere havadan yardım atılması meselesine değinen Biden, İsrail ordusunun aralıksız saldırılarına uğrayan bölgeden iki kez Ukrayna diye söz etti.

Gazze’yi “Ukrayna” diye andı

Biden, “Önümüzdeki günlerde Ürdün’deki dostlarımızla ve diğerleriyle birlikte Ukrayna’ya uçakla ek gıda ve malzeme yardımında bulunacağız.” dedi.

Büyük miktarlarda yardımın ulaştırılmasından söz eden Biden, “Deniz koridoru olasılığı da dahil, Ukrayna’ya başka yollar açmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Daha sonra düzeltti

Açıklamasının ilerleyen dakikalarında ise Biden, “Gazze’ye gönderilen yardım artık yetersiz.” diye ekledi.

Beyaz Saray: Gazze’yi kastetti

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, yaklaşık 30 dakika sonra gazetecilere Biden’ın “Ukrayna” derken “Gazze’yi kastettiğini” anlattı.

ABD basını: Zihniyle ilgili endişeler var

ABD basını ise 81 yaşındaki Başkan Biden’ın kafa karışıklığının ardından alarm verdi. Haberlerde, “Başkan’ın zihinsel keskinliğinin artmasıyla ilgili endişeler var.” denildi.

Joe Biden’ın söz konusu ifadeleri, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin Beyaz Saray’da ağırlandığı sırada kayıtlara geçti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın