Katil İsrail, Gazze’de 5 ayda 29 bin 782 canı katletti!

İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 30 bine dayandı. Yaralı sayısı ise 70 bini aştı…
Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar devam ediyor. İsrail ordusu, 7 Ekim 2023’ten bu yana aralıksız saldırılarla çocuk ve kadınlar başta olmak üzere sivil halkı hedef alıyor. Ancak İsrail’in bu zulmü yeni değil.

Kanunsuz abluka…

17 yıl boyunca havadan, karadan ve denizden uyguladığı kanunsuz ablukayla ekonomiyi ve insani koşulları felce uğratarak Filistinlilerin yaşam alanını her geçen gün daha da daralttı. Şimdilerde ise İsrail, ateşkes çağrılarına rağmen savaş suçu işleyerek bölgeye bomba yağdırıyor.

30 bine dayandı

Her geçen gün can kaybında ise artış yaşanıyor.  Gazze’deki Sağlık Bakanlığı son duruma ilişkin şu bilgileri verdi:

“İsrail saldırılarında şehit olanların sayısı 29 bin 782’ye, yaralananların sayısı 70 bin 043’e yükseldi.”Hastaneler hizmet dışı kaldı

İsrail saldırılarda, 500’den fazla cami ve kiliseyi, 300’den fazla üniversite ve okulu, 360 binden fazla konutu yıktı, Gazze genelindeki 35 hastaneden 31’inden fazlasını da hizmet dışı bıraktı.

70 bin ton bomba attı

İsrail, sivil yaşam alanlarına 7 Ekim’den bu yana 70 bin ton bomba attı ve geniş alanları yerle bir etti. Atılan bombalar arasında yasaklı fosfor bombası ve misket bombası da yer aldı. İsrail, binlerce yıllık tarihi geçmişi olan 200’ü aşkın arkeolojik ve tarihi alanı yok etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın