CHP’deki Akay sancısı, İYİ Parti’de sevince mi dönüşecek?

CHP genel merkezinin bizzat yaptırdığı başarı anketinde en başarılı ilk 5 belediye başkanı arasında yer alan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın üstünün çizilmesi üzerine Akif Kemal Akay’ın İyi Partiye geçtiği, bu geçiş ile birlikte her iki partiyi ikiye böldüğü bildirildi.

CHP’nin aday göstermediği Akif Kemal Akay’ın sessizliğini koruyarak kurmaylarıyla toplantı üstüne toplantı yaptığı, gücünü ispatlamak için CHP’ye güç kaybettirmek için yoğun mesai harcadığı bildiriliyor. Kulis bilgilerine göre, kendisine destek veren CHP’lilerin Akif Kemal Akay’a aday olması yönünde şu anda boş bulunan İYİ Parti’den Seyhan ilçe Belediye başkan adayı alması için baskı oluşturdukları iddia ediliyor.

6’lı masanın dağılmasıyla birlikte İYİ Partiye çelme takan İmamaoğlu’nun manevralarını gören ve “hodri meydan” diyen Akşener’in atakları sürerken, CHP’deki “ulusalcı kanat” ise, CHP’nin Genel Merkezinin mevcut yönetimine başkaldırarak İYİ Parti sahlarında boy göstermeye başlayacağı gelen iddialar arasında.

Yine kulis bilgisinin iddiasına göre, Adana CHP’de Yerli-Türk-Sünni kesime hitap edecek bir aday yokluğu eleştiri ve tepki konusu olurken, Dedektörlü avukat olarak tanınan Oya Tekin’e tepki duyan CHPliler Akif KemalAkay’ın etrafında birleşmeye başladıkları iddia ediliyor.

Öte yandan İYİ Parti Seyhan belediye başkan adaylığını atamayan Meral Akşener’in bu istifa furyasını beklediği, bu beklentiyi Akay’ın istifasıyla fırsata çevirmek için zamanı doğru kullanmak istediği öne sürülüyor.

CHP’DE NELER OLUYOR?

CHP’nin tabanını paramparça eden aday belirleme konusunda Burhanettin Bulut‘un etkili olduğu iddia ediliyor. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile Akif Kemal Akay’ın aday gösterilmesinde kilit isimler ise, Oya Tekin’in referansı olarak İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nun olduğu, Seyhan için adı geçen ve “Çukurova’ya kesinlikle aday olmam” diyen Emrah Kozay’ın referansı ise, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut olduğu iddia ediliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın