Suudi Arabistan, Gazze’ye 10 milyon dolarlık yardıma hazırlanıyor!

Suudi Arabistan, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarından etkilenenlere yönelik sağlık müdahalesini desteklemek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile 10 milyon dolar değerinde ortak işbirliği anlaşması imzaladı.

Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırılardan etkilenenlere yönelik sağlık müdahalesini desteklemek amacıyla DSÖ ile söz konusu anlaşmanın imzalandığı kaydedildi.

Açıklamada, anlaşmanın amacının, Gazze Şeridi’nde saldırılardan etkilenenlere tıbbi malzeme ve lojistik desteğin kapsamını genişleterek acil durumlara yönelik sağlık müdahalesine destek sağlamak olduğu ifade edildi.

SAĞLIK TESİSLERİNİN ÇALIŞMALARININ DESTEKLENECEĞİ AKTARILDI

Anlaşma kapsamında Gazze Şeridi’ndeki 40 tıbbi tesise ilaç ve temel tıbbi malzeme sağlanacağı, temel tıbbi malzeme, ilaç ve yakıt tedarikindeki eksikliklerin giderileceği ve sağlık tesislerinin çalışmalarının destekleneceği aktarıldı.

456 BİN FİLİSTİNLİ FAYDALANACAK

Açıklamada ayrıca acil sağlık müdahalesi sağlamak ve gerekli sağlık hizmetine erişim eksikliğinden kaynaklanan kritik vakaları ve ölümleri azaltmak için Gazze Şeridi’ndeki sağlık tesislerinin imkanlarının da güçlendirileceği ve destekleneceği ve bundan 456 bin kişinin faydalanacağı kaydedildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın