UNRWA’ya yardımları askıya alan ülke sayısı 10’a çıktı!

Estonya milyonlarca Filistinli mülteciye hizmet veren UNRWA’ya yardımları askıya alma kararı aldı. Daha önce de ABD, Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, Avustralya, İngiltere ve Hollanda UNRWA’ya yardımları kestiğini duyurmuştu.

Son dakika haberine göre Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanlarının 7 Ekim olaylarına karıştığı iddiası üzerine Estonya’nın UNRWA’ya yapılması planlanan finansal yardımları askıya aldığını duyurdu.

Çalışanlarının İsrail ve Filistin arasında çatışmaların patlak verdiği 7 Ekim olaylarına karıştığı iddiası üzerine bir ülke daha Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na yönelik yardımları askıya aldı.

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna yaptığı açıklamada, “UNRWA’ya yönelik son dönemdeki çok ciddi iddialarla ilgili olarak Estonya, örgüte finansman sağlamaya devam etmeyecek” ifadelerini kullanarak, iddiaların “hızlı ve derinlemesine araştırılması” çağrısında bulundu.

YARDIMLARI ASKIYA ALAN ÜLKE SAYISI 10’A YÜKSELDİ

Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, Avustralya, İngiltere, Hollanda ve ABD, UNRWA’ya yönelik finansal desteğini geçici süreyle durdurma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın