MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı’dan “5 Ocak Zafer Günü” olsun teklifi!

Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, bugüne kadar her yıl kutlanan “Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Gününü “5 Ocak Zafer Günü” olarak değiştirilmesinin daha uygun olacağını belirterek, “İşgalden kurtulma’ şeklinde eziklik anlamı içeren biçimde değil, ‘Düşmanı kovma’ şeklinde ‘Zafer’ vurgusuyla ifade edilmesi daha doğru olacaktır. “dedi.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, işgalci Fransız güçlerinin Adana’dan kovuluşunun yıl dönümünde yaptığı açıklamada, “Adana ilimiz, Milli Mücadele tarihinde çok değerli bir yere sahiptir. Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Efendiler, bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur’ sözüyle de belirttiği gibi Adana, Milli Mücadelemiz için esin kaynağı olmuştur.” diye açıkladı.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, mesajında tarihi bir çağrıda da bulunarak şu görüşlere yer verdi:

Her yıl 5 Ocak tarihinde, işgalcileri kovmanın sevinciyle haklı olarak kutlamalar yapıyoruz. Ancak, bu yıl bu vesileyle, sıradanlık kazanan bir hatayı düzeltmek gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Adına ‘5 Ocak Kurtuluş Bayramı’, ‘5 Ocak Kurtuluş Günü’ denilerek idrak ettiğimiz 5 Ocak günlerindeki kutlama ve anma faaliyetlerimizin, bundan sonra ‘5 Ocak Adana’nın Zafer Bayramı’, ‘5 Ocak Zafer Günü’ olarak ifade edilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.

Binlerce yıllık köklü geçmişe sahip, tarihi şan ve şerefle, sayısız zaferlerle dolu olan asil Türk Milleti’ne zihinsel işgalleri de sona erdirmek yaraşır.

Bu nedenledir ki sömürgeci işgalcilere karşı atalarımızın verdiği kahramanca mücadelenin, ‘İşgalden kurtulma’ şeklinde eziklik anlamı içeren biçimde değil, ‘Düşmanı kovma’ şeklinde ‘Zafer’ vurgusuyla ifade edilmesi daha doğru olacaktır.

“Milli Mücadelemize ilham veren Adana’mızın bu alanda da diğer il ve ilçelerimize öncü olacağını ümit ve temenni ediyorum.” diyen MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı şunları söyldi:

“Bu duygu ve düşüncelerle, Adana’mızın Zafer Bayramı kutlu olsun. Milli Mücadelemizin Önderi ve Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyor, tüm hemşerilerimin, vatandaşlarımızın Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın