14 kentte eğitime “kar” molası!

Türkiye genelinde sıcaklıklar hızla düştü. Gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Ardahan, Ağrı, Bayburt, Erzurum, Artvin, Van, Tunceli, Kars, Erzincan, Kastamonu, Karabük,Bitlis, Giresun ve Bingöl’ün dört ilçesinde okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar, olumsuzluklara yol açtı. Meteoroloji il il hava durumu tahminlerini yayınlayarak uyarılarda bulundu. Hava sıcaklıklarının düşmesi ve olumsuz hava koşullarının ulaşımı etkilemesi nedeniyle gözler okulların durumuna çevrildi.

  • Ardahan’da eğitime ara verildi

Ardahan’da olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığı belirtildi.

Ulaşımın aksaması dolayısıyla tüm okulların bugün tatil edildiği belirtilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

  • Bingöl’de 4 ilçede taşımalı eğitim ve öğretime ara

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde aralıksız devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağışla birlikte birçok yollar karla kaplandı, ilçeye bağlı 23 köy yolu da ulaşıma kapandı.nBelediye, İlçe Özel İdaresi ile Karayolları ekipleri, yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Bingöl- Erzurum kara yolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanırken, birçok bölgede de elektrik kesintisi yaşandı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada ise eğitim-öğretime 1 gün ara verildiği belirtilerek, “Karlıova ilçemiz merkez ve köy okullarının tamamı, 25 Aralık Pazartesi günü tatil edilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacaklardır” denildi.

Karlıova‘nın ardından Adaklı, Yedisu, ve Kiğı‘da da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Kiğı Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada da bugün taşımalı eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, “İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle merkez ve köy okullarındaki eğitim öğretime 25 Aralık Pazartesi günü itibari ile 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacaklardır” denildi

Böylece Bingöl’de 4 ilçede taşımalı eğitim ve öğretime ara verilmiş oldu.

  • Ağrı’da okullar tatil

Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Ağrı’da da eğitime bir gün ara verildi. Ağrı Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle kent genelinde 25 Aralık Pazartesi günü okulların tatil edildiğini duyurdu.

İl genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime ara verilirken, hamile, engelli veya kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli de 1 gün süre ile idari izinli sayılacak

  • Kastamonu’da da eğitime ara verildi

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildi.

Kastamonu Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Köylerimizdeki yoğun kar yağışının ardından köy yollarımızda gece buzlanma olacağı değerlendirildiğinden, sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimize münhasır olmak kaydıyla 25 Aralık Pazartesi günü il genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

  • Erzurum’da okullar tatil

Erzurum’da olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde okullar tatil

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Refahiye Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçede etkili olan kar yağışı nedeniyle, gece oluşabilecek buzlanma riski ile ulaşımda yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklar nedeniyle, 25.12.2023 Pazartesi günü ilçe genelinde eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personellerimiz de 25 Aralık 2023 tarihinde idari izinli sayılacaktır.” denildi.

  • Karabük’ün 2 ilçesinde eğitime ara

Karabük’ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, “Eflani ve Ovacık ilçelerimizde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 25 Aralık 2023 Pazartesi günü taşımalı eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

  • Giresun’da 3 ilçede okullar tatil

Giresun’un Çamoluk ve Alucra ilçesi genelinde ve Yağlıdere ilçesine bağlı Sınır köyünde 25 Aralık Pazartesi günü okullar tatil edildi.

Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Alucra ve Çamoluk ilçelerindeki tüm okullarda, Yağlıdere ilçesinin ise Sınır köyündeki Sınır Ahmet Elmalı İlkokulu ile Şehit Süleyman Kul Ortaokulu’nda eğitime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Ayrıca Yağlıdere’nin Sınır ve Yeşilpınar köylerinden Yağlıdere ilçe merkezindeki okullara gelen taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de 1 gün izinli sayılacağı bildirildi.

Öte yandan Giresun İl Özel İdaresi ekipleri, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Bayburt’ta da eğitime ara verildi

Ayrıca Bayburt’ta da taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

  • Artvin’de eğitime kar engeli

Artvin’de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Artvin Valiliğinden yapılan açıklamada, kentin bazı bölgelerinde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Artvin merkezde 25 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada, “Olumsuz hava şartları, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski sebebiyle Artvin Merkez ilçede 25 Aralık 2023 Pazartesi günü tüm okul ve kurumlarda eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personeller de aynı gün izinli sayılacaktır” denildi.

  • Kars’ta olumsuz hava koşulları okulları tatil ettirdi

Kars’ta iki gündür devam eden olumsuz hava koşulları tatili beraberinde getirdi.

Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada; “İlimizdeki soğuk hava koşulları nedeniyle olası buzlanma riskine karşı 25 Aralık 2023 Pazartesi günü ilimiz genelinde örgün ve yaygın eğitim-öğretime (1) gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca engelli, hamile ve 60 yaş üstü kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

  • Van’da 7 ilçede eğitime 1 gün ara verildi

Van’ın Çatak ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim-öğretim faaliyetlerine 1 gün süre ile ara verildi.

Çatak İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Sercan Sakarya başkanlığında toplanarak bazı kararlar aldı.

Alınan kararda, “İlçemizde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım yollarının kapanmasından kaynaklı taşıma kapsamındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine 25 Aralık 2023 Pazartesi günü 1 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir” denildi.

Van’ın Bahçesaray, Çaldıran, Muradiye, Erciş, Saray ve Özalp ilçelerinde de hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Bahçesaray, Çaldıran ve Özalp Kaymakamlıkları tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “İlçemizde devam eden rüzgar, yoğun kar yağışı ve meydana gelebilecek buzlanma olayları nedeniyle; Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 25 Aralık 2023 Pazartesi günü taşımalı eğitim çerçevesindeki tüm okullarımızda eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

Muradiye Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise, “Muradiye ilçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve meydana gelebilecek buzlanma nedeniyle 25 Aralık 2023 Pazartesi günü taşımalı eğitim kapsamındaki tüm okullarımızda eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

Erciş Kaymakamlığı tarafından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Erciş ilçemizde kar yağışı, yoğun tipi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 25 Aralık 2023 Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim çerçevesindeki okullarımızda eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmesine, karar verilmiştir” denildi.

Saray Kaymakamlığı tarafından sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim çerçevesindeki tüm okullarımızda eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

  • Bitlis Ahlat’ta eğitime 1 gün ara

Bitlis’in Ahlat ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Ahlat ilçemizde 25 Aralık 2023 tarihinde taşımalı eğitim veren okullarda taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

  • Tunceli’de 1 ilçede eğitime ara verildi

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Pülümür Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada; “İlçemizde yaşanan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 25 Aralık 2023 Pazartesi günü ilçemizdeki okullarda eğitim öğretime (1) bir gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın