Hamas’tan flaşh açıkllama: Tüm AB ülkelerini ABD’ye baskı yapmaya çağırıyoruz

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, ABD’nin İsrail’in suç ortağı olduğunu kaydederek, “Tüm Avrupa ülkelerini, halkımıza yönelik soykırım için İsrail’e ‘yeşil ışık’ yakan ABD’ye baskı yapmaya çağırıyoruz” dedi.

Son dakika Hamas haberleri: İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken, Hamas’tan tüm Avrupa’ya yeni bir çağrı geldi.

‘TÜM AVRUPA ÜLKELERİNİ ABD’YE BASKI YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

ABD’nin bu işgalin, etnik temizliğin, kadın ve çocukların öldürülmesinin suç ortağı olduğunu vurgulayan Hamdan, “Bize yönelik bu saldırganlığı reddeden tüm Avrupa ülkelerini, halkımıza yönelik soykırım için İsrail’e ‘yeşil ışık’ yakan ABD’ye baskı yapmaya çağırıyoruz” dedi.

‘HALKIMIZ DİRENÇ GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR’

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan bugün Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında, “Savaş alanında elde ettiğimiz başarılarla halkımız direnç göstermeye devam ediyor. Bu durum dünyadaki çok sayıda ülkeyi tutumlarını değiştirmeye, çok sayıda siyasetçiyi de sivillerimizin kanıyla dolu İsrail açıklamalarını kabul etmemeye itiyor” dedi.

3 ÜLKE ATEŞKES ÇAĞRISI YAPMIŞTI
Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’nın ateşkes çağrısında bulunan açıklamalarına ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda savaşın durdurulması için yapılan oylamaya değinen Hamdan, “Bunlar, uluslararası toplumda düşmanın yüzünün açığa çıktığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

ABD’NİN TUTUMU, BİDEN’A YAKLAŞAN SEÇİME MAL OLABİLECEK BİR KRİZDEN KAYNAKLANIYOR’

ABD’nin sürekli değişen tutumuna güvenmediklerini kaydeden Hamdan, “ABD’nin tutumu, Başkan Biden’a yaklaşan seçime mal olabilecek bir krizden kaynaklanıyor. Eğer isteselerdi, İsrail’e silah sağlamayı durdurabilir, BM Güvenlik Konseyi’ndeki veto haklarını kullanmayabilirlerdi” şeklinde konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın