Özhaseki: Depremden korunmak için tek kalkan, kentsel dönüşüm

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da hazırlanan afet konutları için düzenlenen programda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine değindi. Özhaseki, “Önümüzde kimse duramaz çok hızlı bir şekilde bu kentsel dönüşüme gireceğiz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bugün depremden etkilenen Malatya’da programa katıldı. Akçadağ Eğin Köyü Afet Konutları Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Bakan Özhaseki, deprem konusuna değindi. 6 Şubat’ta yaşanan ve dün bir kez daha hatırlanan deprem felaketine ilişkin Bakanlık olarak çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı.

“Bu işlerin tek bir çözümü var, kentsel dönüşüm”

Bakan Özhaseki, sözlerinde kentsel dönüşüme vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: Deprem ülkesiyiz. Kaç canımızı toprak altına verdik… Bu işlerin tek bir çözümü var, kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşümden başka çözüm yok. Bilen varsa söylesin o fikirlere de açığız. Bir taraftan tüm Anadolu için ve bu bölge için özel bir genel müdürlük kurduk, bir yandan da Marmara Bölgesi için özel bir genel müdürlük kurduk. Kentsel dönüşümün önünde ne kadar engel varsa bunları aşacak şekilde kanun metnini hazırladık.

“Artık önümüzde kimse duramaz”

Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:  Deprem şurası dedik bütün bilim adamlarını topladık, akademisyenleri, belediyelerimizi çağırdık. Her ne dedilerse not aldık. İstanbul’da a b c partili herkesi çağırıp dinledik bir tarafa not ettik. Bizim Bakanlık olarak bilgi birikimiz var onları da not ettik sonra Meclis’te Cumhur İttifakı’na anlattık. Diğer parti üyelerini de çağırıp anlattık. Bütün bunların neticesinde ortaya bir metin çıktı bunu da kanun haline getirdik. Artık önümüzde kimse duramaz, çok hızlı bir şekilde bu kentsel dönüşüme gireceğiz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın