Gazze’de ateşkes bir gün daha uzatıldı!

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, “Ateşkes, arabulucuların rehinelerin serbest bırakılması sürecini sürdürme çabaları ışığında ve çerçeve şartlarına tabi olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.
İsrail ve Hamas arasında perşembe günü bitmesi beklenen insani aranın bugün de devam etmesine karar verildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi’nde Hamas’la ateşkesin, daha fazla rehinenin serbest bırakılması yönündeki çabaların ışığında süreceğini söyledi.

“Ateşkes devam edecek”

İsrail Savunma Kuvvetleri yaptığı açıklamada, “Arabulucuların rehineleri serbest bırakma sürecini sürdürme çabaları ışığında ve anlaşma şartlarına tabi olarak ateşkes devam edecek.” dedi.

Öte yandan Hamas’tan da yapılan yazılı açıklamada, “insani aranın” bir gün uzatılmasına karar verildiği belirtildi.

İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yapan Katar da “insani aranın” uzatıldığını doğrulayan bir açıklama yaptı.

Anlaşmanın bir parçası olarak, Hamas’ın çatışmalara ara verildiği her ekstra gün için en az 10 rehineyi serbest bırakması gerekecek.

6. günde rehineler serbest bırakıldı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilen insani aranın son gününde Hamas, 10 İsrailli ve 4 Taylandlı rehineyi daha serbest bıraktı.

İsrail de buna karşılık 16’sı çocuk, 14’ü kadın olmak üzere toplam 30 Filistinli mahkumu salıverdi. Hamas, geçtiğimiz saatlerde Rus vatandaşlığı bulunan 2 İsrailliyi serbest bırakmıştı.

Kadın rehineler, Kızılhaç tarafından İsrail’e ulaştırılmıştı. Hamas, söz konusu 2 kişiyi Moskova’dan gelen talep üzerine bıraktıklarını açıklamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın