BAFTA İskoçya Ödülleri’ndeki Gazze konuşmalarına BBC sansürü!

BAFTA İskoçya Ödülleri’nde sahneye çıkan sanatçılar Filistin’e destek mesajları verip Gazze için ateşkes çağrısında bulundular. BBC ise bu konuşmaları ekrana taşımadı.
BAFTA İskoçya Ödülleri’nde pazar akşamı ödüllerini almak için sahneye çıkan sanatçılar Gazze için ateşkes çağrısında bulundular. Mısırlı oyuncu Amir El-Masry ile 2 ödül kazanan Eilidh Munro ve Finlay Pretsell, sahnede Filistin’e destek mesajı gönderdi ve herkesi bu katliama karşı sesini yükseltmeye çağırdı. İngiltere merkezi BBC kanalı ise yayına verdiği törende bu konuşmaları kesti.
“A Long Winter” filminin yönetmeni Munro ve yapımcısı Pretsell, ödül törenindeki sinemacıları, seslerini kullanarak Gazze’de ateşkes çağrısında bulunmaları için “kurumlara ve hükümete baskı yapmaya” çağırdı. Munro, törende “Bu gece bu fırsatı kullanarak Filistin’deki herkesle dayanışma içinde olduğumuzu söylemek istiyorum” şeklinde konuşurken Pretsell sahnede “Sessiz kalmayı reddediyorum. Ateşkes, hemen şimdi” yazılı bir kâğıt çıkardı.
El-Masry sosyal medyadaki paylaşımında, “Bu eylemler şu anda Gazze’de olanlarla karşılaştırıldığında çok küçük görünüyor, ancak lütfen konuşmayı bırakmayın” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın