AB’den katil İsrail’e çağrı: Çatışmalara derhal ara verin

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, Gazze’de derinleşen insani krizden ciddi endişe duyulduğunu, insani yardımların ulaşabilmesi için çatışmalara derhal ara verilmesi gerektiğinini belirterek,“İsrail’i sivillerin korunmasını sağlamak üzere azami itidal göstermeye çağırıyoruz.” dedi.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları 37 gündür devam ediyor. Saldırılarda ölenlerin sayısı 11 bin 180’e çıkarken, İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde sivillerin son sığınağı olan hastaneleri de kuşatma altına aldı.

“ÇATIŞMALARA DERHAL ARA VERİLMELİ”

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in AB adına yaptığı açıklamada, “AB, Gazze’de derinleşen insani kriz konusunda ciddi endişe duymaktadır. AB, insani yardımın Gazze halkına güvenli şekilde ulaşabilmesi için çatışmalara derhal ara verilmesi, sınır geçişlerinde kapasitenin arttırılması ve özel bir deniz yolu da dahil olmak üzere insani yardım koridorlarının oluşturulması çağrılarına katılmaktadır.” ifadesi yer aldı.

“İSRAİL’İN İNSANCIL HUKUKA UYGUN OLARAK KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VARDIR”

İsrail’in “uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuka uygun olarak” kendini savunma hakkı bulunduğu açıklamada, “AB, insani yardım koridorları ve insani ihtiyaçlara yönelik duraklamalar dahil olmak üzere gerekli tüm tedbirlerin alınması yoluyla insani yardımların muhtaç durumdakilere hızlı, güvenli ve engelsiz bir şekilde ulaştırılması çağrısında bulunur.” değerlendirmesinde bulunuldu.

“İSRAİL’İ SİVİLLERİN KORUNMASINI SAĞLAMAK ÜZERE AZAMİ İTİDAL GÖSTERMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Açıklamada, tüm rehinelerin serbest bırakılması için Hamas’a yapılan çağrı yinelendi, hastanelerin ve sivillerin canlı kalkan olarak kullanılamayacağı belirtildi ve şöyle devam edildi:

“Sivillerin çatışma bölgesini terk etmelerine izin verilmelidir. Bu çatışmalar hastaneleri ciddi şekilde etkilemektedir ve sivillerle sağlık personeline korkunç zarar vermektedir. AB, uluslararası insancıl hukukun hastanelerin, tıbbi malzemelerin ve hastanelerdeki sivillerin korunmasını şart kıldığını vurgulamaktadır.

Ayrıca hastanelere en acil tıbbi malzemelerin derhal sağlanması ve acil tıbbi bakıma ihtiyaç duyan hastaların güvenli bir şekilde tahliyesi gerekmektedir. Bu bağlamda İsrail’i sivillerin korunmasını sağlamak üzere azami itidal göstermeye çağırıyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın