AFP’den şok analiz: Türkiye, ABD’yi aşağıladı

Irak, Filistin, İsrail’e peş peşe ziyaretler gerçekleştiren Blinken’in Türkiye ziyareti ile ilgili Fransız haber ajansı AFP bir analiz yayınladı.

İsrail Gazze’de katliam yapmaya devam ederken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in diplomasi trafiği dünya basınında yakından takip ediliyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün bir araya geldi.

Irak, Filistin, İsrail’e peş peşe ziyaretler gerçekleştiren Blinken’in Türkiye ziyareti ile ilgili Fransız haber ajansı  AFP bir analiz yayınladı.

BLİNKEN ÖFKEYİ YATIŞTIRMAYA GELDİ

‘Blinken Ankara’da Türkiye’nin öfkesini yatıştırmayı deniyor’ başlıklı analizde, ABD Dışişleri Bakanı’nın Pazartesi günü Türkiye’de zorlu görüşmeler yapacağı kaydedildi.

Ankara’yı Washington’ın en stratejik ancak zor müttefiklerinden biri olarak tanımlayan AFP, Antony Blinken’ın Gazze’de dökülen kana dair Türkiye’nin gösterdiği öfkeyi dindirmeyi hedeflediğini yazdı.

İLK ANKARA ZİYARETİ

ABD Dışişleri Bakanı’nın 7 Ekim’den beri ilk kez Ankara’yı ziyaret ettiğini vurgulayan AFP, Türkiye’de hem İsrail’e hem de Batı’ya karşı öfkenin sokaklara taştığı yorumunu yaptı.

“ERDOĞAN BLİNKEN’İ TAKMADI”

Adana’daki İncirlik Üssü önünde hafta sonu gerçekleşen protestoyu hatırlatan ajans, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise Pazartesi programına atıfta bulundu. AFP’ye göre, Blinken’la randevusu olmayan Erdoğan ABD’nin bir numaralı diplomatını küçümseyerek Pazartesi günü Türkiye’nin ücra kuzeydoğusuna seyahat etmeyi planlıyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın