Soykırımcı İsrail, 24 saat içinde gerçekleştirdiği katlianla Gazze’deki 450 hedefi vurdu

Hava kuvvetleri, Gazze’de 1 gün içerisinde 450’den fazla hedefe saldırdı. Saldırılar sonrasında enkaza dönen kentlerdeki yıkımın boyutu havadan görüntülendi.
Dünya, 23 gündür bir vahşete tanıklık ediyor.

İsrail’in abluka altına aldığı Gazze’de soykırım devam ederken, her yeni günde dehşet görüntüler sosyal medyaya düşüyor.

Sağlık sisteminin yerle bir olduğu Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor.

İsrail ordusu haftalardır 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze’yi gece gündüz bombalıyor.

24 saatte 450’den fazla hedef vuruldu

İsrail’in Gazze’de geçtiğimiz gece boyunca düzenlediği şiddetli saldırılarda 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail Hava Kuvvetleri saldırılarına ilişkin bir açıklama daha yaptı.

Yapılan açıklamada, şu cümleler kullanıldı;

Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları son 24 saatte Gazze Şeridi’nde Hamas’a ait 450’den fazla askeri hedefi vurdu. Saldırılan hedefler arasında terör örgütünün askeri karargahları, gözlem noktaları, tanksavar atış mevzileri de bulunuyor.

Kara birlikleri faaliyetleri genişletti

Vurulan yerler arasında Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait komuta merkezleri, gözlem noktaları gibi yerler olduğu öne sürüldü.

Bir diğer yandan, bölgede bulunan kara birliklerinin de faaliyetlerini genişlettiği vurgulandı.

Evler yıkıldı, çocuklar can verdi

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre ise İsrail güçlerinin Han Yunus ve Refah kentlerine düzenlediği saldırılarda birçok kişi hayatını kaybetti.

Ölenlerin çoğunun ise evleri yıkılan ve bu bölgelere sığınmış siviller olduğu aktarıldı.

2 milyondan fazla sivil mahsur kaldı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Gazze’deki sivillerin korunması için acil çağrıda bulundu.

ICRC’den yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun çatışmaların ardından 2 milyondan fazla sivilin yoğun nüfuslu Gazze Şeridi’nde mahsur kaldığı belirtildi.

Çatışmaların artarak devam ettiği vurgulanan açıklamada, ICRC’nin Gazze’deki sivillerin korunması ve hayatlarına saygı duyulması için acil çağrıda bulunduğu ifade edildi.

Yıkım havadan görüntülendi

Aynı zamanda saldırı enkazının boyutu havadan çekilen fotoğraflarla gözler önüne serildi.

O fotoğraflar adeta yıkımın ve acının simgesi haline geldi.

Gazze’nin batısındaki Şati Mülteci Kampı’na yönelik saldırılarda da onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı, çoğunun hala enkaz altında olduğu belirtiliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın