Dışişleri Bakanı Fidan’ın Mısır ile Gazze diplomasisi!

Sisi, Fidan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede Gazze’deki gelişmeler ve Türkiye-Mısır ilişkileri ele alınırken, Kahire’den açıklama yapıldı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’daki temaslarını sürdürüyor.

Bakan Fidan ve beraberindeki heyet, önce Alman muhataplarıyla bir araya geldi.

Gündem Gazze’deki gelişmeler

Fidan, Kahire’de Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’la İsrail’in Gazze’ye saldırılarını ele aldı.

Görüşmede, Gazze’ye yönelik insani yardımlar ve bölgeden tahliyeler de masadaydı.

Fidan-Sisi görüşmesi

Mısır’daki programına devam eden Fidan, bu ülkenin Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından kabul edildi. Görüşmeye, Fidan’a eşlik eden heyet de katıldı.

Fidan-Sisi görüşmesinde Türkiye-Mısır ilişkilerinin yanı sıra Gazze’deki son gelişmeler masaya yatırıldı.

“Gazzeliler toplu cezalandırmaya maruz kalmamalı”

Mısır Cumhurbaşkanlığı, söz konusu görüşmeye ilişkin açıklama yaptı:

Taraflar, Gazze halkının aç bırakılma, yerinden edilme gibi toplu cezalandırma politikalarına maruz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Taraflar, Gazze halkının insani yardıma güvenli ve acil erişiminin sağlanması gerektiğini vurguladı.

“Uluslararası çabalar artırılmalı”

Gazze Şeridi’nde yükselen askeri gerilime yönelik gelişmelerin masaya yatırıldığı görüşmede taraflar, “mevcut durumun bölgenin güvenliği ve istikrarına yönelik tehdit oluşturduğu, şiddetin derhal durdurulması, sükunetin sağlanmasına yönelik uluslararası çabaların artırılması” konusunda fikir birliğine vardı.

İkili ilişkileri değerlendirdiler

Mısır-Türkiye arasındaki işbirliğine ilişkin gelişmelerin de ele alındığı görüşmede Sisi, ikili ilişkilerde karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar çerçevesinde görülen gelişmelerden memnuniyetini dile getirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı, ilerleyen süreçte iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek ve yeni bir aşamaya taşımak için çalışmaya devam etmenin, çeşitli ikili işbirliği mekanizmalarını harekete geçirmek için karşılıklı adımların sürdürülmesinin ve somut ilerlemelerin sağlanmasının önemine dikkati çekti.

Fidan’ın Mısır temasları

Öte yandan Fidan’ın, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüşmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri’nin davetine icabetle 13-14 Ekim’de Mısır’a iki günlük resmi ziyaret gerçekleştiriyor.

Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı

Bu arada Dışişleri Bakanlığı, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Bakan Fidan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Kahire’de görüştüklerini duyurdu.

Paylaşımda, “Bakanımız Hakan Fidan, Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah El-Sisi’yle görüştü.” ifadesi kullanıldı.

Ayrıca paylaşımda görüşmeye ilişkin fotoğrafa da yer verildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın