PKK’nın sözde Suriye genel asayiş sorumlusuna MİT’ten nokta operasyon!

PKK terör örgütünün sözde Suriye genel asayiş sorumlusu terörist Müzdelif Taşkın etkisiz hale getirildi. Taşkın, 2007’de Dağlıca’da 12 askerimizin şehit edildiği hain saldırının da sorumlusuydu.
Güvenlik güçleri PKK’lı teröristlere dünyayı dar ediyor…

MİT, terör örgütü PKK’nın sözde Suriye genel asayiş sorumlusu, 2007’deki Dağlıca saldırısının planlayıcısı Müzdelif Taşkın’ı, Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı’da etkisiz hale getirdi.

Suriye’de olduğu tespit edildi

PKK kırsal kadrolarına 1988 yılında katılan Aslan Çele kod adlı Müzdelif Taşkın, geçmişten bu yana örgüt adına yaptığı eylemler nedeniyle MİT’in hedef listesine dahil edildi.

MİT, Müzdelif Taşkın’ın Irak’tan Suriye’ye geçtiğini tespit etmesinin ardından operasyon için hazırlıklara başladı.

MİT, saha ajanlarına, Müzdelif Taşkın’ın anbean takip etmeleri için talimat verdi.

Alınan talimatlar kapsamında Müzdelif Taşkın’a yönelik yapılan takibin raporları, saha ajanları tarafından günlük olarak paylaşıldı.

Operasyon kararı alındı

MİT tarafından, hedefe ilişkin hazırlanan raporlar doğrultusunda operasyon kararı alındı.

Operasyon için uygun zamanın gelmesiyle birlikte MİT, Suriye/Kamışlı’da yaptığı operasyonla Aslan Çele kod Müzdelif Taşkın’ı etkisiz hale getirdi.

Dağlıca saldırısının sorumlusu

Terörist Taşkın, 21 Ekim 2010’da Türkiye’yi yasa boğan saldırının mimarlarından biriydi.

O tarihte PKK’lı teröristlerin Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca bölgesindei Piyade Taburu’na saldırısı sonucu, Piyade Astsubay Mehmet Bozkurt, Astsubay Soner Özübek, Uzman Çavuş Mustafa Uysal, Çavuş Selçuk Gürdal, erler Lokman Eker, Yavuz Öztürk, Zekeriya Yatı, Abdurrahman Doğan, İrfan Beyaz, Vedat Kutluca, Samet Saraç ve Mehmet Gücük şehit olmuştu.

35 yıldır çok sayıda eylemi organize etti

2010’da örgüt tarafından verilen görevle sözde Zap eyalet sorumluları arasında yer alan Taşkın’ın, PKK’ya yeni katılan kadrolara askeri ve ideolojik eğitimler verdiği, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı öncesinde Suriye alanına geçerek, PKK/YPG bünyesinde kritik faaliyetler icra ettiği belirlendi.

Son olarak terör örgütünün sözde Suriye asayiş genel sorumlusu olarak faaliyet yürüten terörist Taşkın’ın, yaklaşık 35 yıldır çok sayıda eylemi organize ettiği ve bizzat katıldığı tespit edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın