Dar gelirliye uzun vadeli düşük faizli konut kredisi geliyor!

Dar gelirli vatandaşların konut edinimini kolaylaştırmak için yapılan çalışmaların ardından 81 ilde konut seferberliği başladı. Böylelikle, uygun fiyatlı üretilecek konutlar için kamu bankaları tarafından düşük faizli destek verilecek…
Türkiye’nin ekonomideki 3 yıllık yol haritası olan Orta Vadeli Program’ın ayrıntıları geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın OVP’de yaptığı açıklamalarda, bir müjde de dar ve orta gelirli ailelere geldi.

Buna göre, konut fiyatlarının yüksek olması nedeniyle dar gelirli vatandaşların konut erişimini artırmak için düşük faizli kredi desteği verileceği açıklandı.

Bunun üzerine uygun ödeme koşulları ile kira öder gibi ev sahibi olma imkanı tanınacak olan konut seferberliği için gözler ekim ayında açılacak Meclis’e çevrildi.

Böylelikle uygun koşullarda sağlanan konut kredileri ilk kez konut edinimini desteklemiş olacak. Uygun fiyat aralığındaki projelere de tesis edilecek. İlk kez konut alacaklara yüzde 1,20 seviyesinde mevcut uygulananlardan daha düşük faizli ve daha uzun vadelerle (180 ay öngörülüyor) kredi verilmesi planlanıyor.

Öte yandan OVP kapsamında fiyat istikrarı da gözetilmiş olacak.Bu süreçte sosyal konut üretiminde afet riski yüksek olan bölgelere öncelik verilecek. Konut sektöründe arz ve talep dengesizliğinden kaynaklı fiyat dalgalanmalarını azaltacak şekilde, daha sağlıklı yapılaşma koşullarının sağlanması ve arsa maliyetlerinin azaltılması da amaçlanıyor.

Yapılacak olan çalışmalarla; salgın döneminde daralan konut arzının hızla artırılmasına, kira ve konut fiyatlarının düşürülmesine ve inşaat sektörünün canlandırılmasına katkı sağlanmasına yönelik olarak yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkanı artırılacak.

Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu da harekete geçerek uygun bir kredilendirme sistemi için çalışmalara başladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın