Adana Büyükşehir Belediyesinin yarım işleri can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin birçok noktada tamamlamayıp yarım bıraktığı ve genellikle de uyarı levhaları bulundurmadığı ve hiç bir güvenlik tedbiri almadan yapmış olduğu yol çalışması yüzünden motosiklet sürücüsü eğitimci Alperen Dağtekin geçirdiği trafik kazası sonucu ölümden döndü.

Alınan bilgilere göre, dün akşam saatlerinden çalıştığı özel eğitim kurumundan Sarıçam’daki evine 01 APZ 176 plakalı motosikletiyle gitmekte olan eğitimci Alperen Dağtekin’in belediyenin hiçbir güvenlik şeridi çekmeden yaptığı hatalı yol asfaltlama çalışması tuzağına düştü. Yaklaşık 3 yıldan beri ulaşıma açılan Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi civarındaki bulvar üzerinde yapılan yol çalışması, yolun en sağında hiçbir güvenlik önlemi alınmayan, kısmen asfaltlanan, kısmen de asfalt seviyesinin 25 cm altında kalan ve mucurla doldurulan oyukların varlığını hiçbir güvenlik şeridinin çekilmemesi sürücülerin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürüyor.

Çukurova Üniversitesi yerleşkesi içerisinde hiçbir güvenlik tedbirinin alınmaması sebebiyle geçirdiği feci kaza ile ilgili açıklama yapan eğitimci Alperen Dağtekin,”  Çukurova Üniversitesi içerisinde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim ve Kuluçka Merkezi önünde açılan kanalizasyon oyuklarının üzerini kapatmak için belediye hiçbir tedbir almadan yarım yamalak yol çalışması yapmış. Bu bölgede yol çalışması var ibaresi yok. Şerit çekilmemiş. Kısacası hiçbir gerekli önlemler alınmamış. Hala da ve bu kazaya sebep olan bölgede uyarı levhaları yok. Geçirdiğim kazaya sebep olan sorumluların soruşturulmasını, kaza yapmama sebebiyet verenlerin bulunarak gerekli ceza-i işlemlere tabii tutulmasını istiyorum. Ben bu kazayı verilmiş sadakalarımız yüzünden ucuz atladım ama başkası benim kadar şanslı olmaya bilir. Belediyelerin ölüme sebebiyet verebilecek bu gibi yarım bıraktığı işleri bir an önce kusursuz bir şekilde tamamlaması ve insan canının bu kadar ucuz olmadığının göstermek için olayı adli makamlara taşıyacağım. Kaza sebebiyle burnumda ve sağ kol bileğimde kırıklar oluştu. Omuzumda, dizlerimde kollarımda ve vücudumun çeşitli bölgelerinde yaralar oluştu.” dedi.

Olay yerinde yapmış olduğumuz araştırmada yaklaşık 90cm eninde oyukların olduğu, kazı yapılan yol boyu asfaltlama çalışmasının da yaklaşık 75 metre kadar bölümünün yarıdan kesildiğini ve hiçbir gerekçeli tedbirin alınmadığını gördük.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Nihal Candan, yeniden cezaevine girebilir!

Geçtiğimiz günlerde yaşadığı kilo problemi nedeniyle tahliye edilen Nihal Candan davasında yeni bir gelişme yaşandı. …

Bir yanıt yazın