Şok… Şok… BTK, IMEI kayıt ücretlerini yatıran hat sahiplerinin hattını kapattı!

Bilgi Teknoloji Kurumu yurt dışından getirilen ve millileştirilen akıllı telefon sahiplerinin hattını hiçbir gerekçe gösterilmeden kapattığı öne sürüldü.

Yurt dışından getirtilen pahalı akıllı telefonların millileştirme işlemi geçtiğimiz Cuma gününü son gün olarak duyuran hükümet, IMEI kayıt ücretlerini 6091 liradan 20 bin liraya çıkarmıştı. Bunun üzerine zamsız IMEI kaydı yüzünden gerek e-devletin gerekse maliyenin sistemi yoğunluktan çökmüş, gece geç saatlere kadar telefonların millileştirme işlemi sürmüştü. Ancak yoğunluk nedeniyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sunulan IMEI Kaydetme hizmetinde sıkıntının halen devam ettiği bildiriliyor.

GSM operatörlerin bildirdiği bilgiye göre, BTK, hafta sonu tatilinin araya girmesi üzerine millileştirme işlemini yetiştiremediği gerekçesiyle hiçbir operatör ayırımı yapmadan bütün hatları kapattı. .Binlerce hat sahibinin mağduriyetine yol açan bu haksız eylem sinirleri alt üst etti. Hattının kapandığını bu gün öğrenen hat sahipleri ise soluğu doğrudan GSM operatörlerinde aldı. GSM operatörlerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Kuyruklar sırasında tartışmalar yaşandı. Sorunun GSM operatörlerinden kaynaklı olmadığını öğrenen hat sahipleri, hem devlete hem de BTK’ya öfke kustu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın