Başkan Erdoğan: 30 bin konutun inşasına Mart ayında başlıyoruz

AFAD Genel Merkezi’nde düzenlenen Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mart ayında 30 bin konutun inşasına başlanacağını ve bir yıl içinde deprem bölgesindeki konut ihtiyacının tamamını karşılayacak sayıda konut inşa edileceğini söyledi.

Türkiye, 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli yaşanılan 7.7 ile 7.6 şiddetindeki depremlerle sarsıldı..

Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı da etkileyen deprem, büyük yıkımlara neden oldu.

31 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği depremde, ekipler arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında toplandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 saat 40 dakika süren toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. 

“Mart ayında 30 bin konutun inşasına başlıyoruz”

“İlk belirlemelere göre deprem bölgesinde 47 bin binadaki 211 bin konutun, yıkılmış, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yıkılan tüm binaların yüzde 98’nin 1999 öncesinde inşa edildi. Mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz. 1 yıl içinde deprem bölgesindeki konut ihtiyacının tamamını karşılayacak sayıda konut inşa etmeyi hedefliyoruz. Depremin yıktığı veya oturulamaz hale getirdiği her evi, her iş yerini yeniden yapıp hak sahiplerine teslim edeceğiz.

“Kademeli olarak birkaç ay içerisinde fay hatlarının uzağında inşa edeceğimiz tüm konutların yapımına geçilmiş olacak”

Yerinde ihya edilebilecekleri yerinde, taşınması gerekenleri uygun alanlarda inşa edeceğimiz konutlarla depremin yıkımlarını tümüyle telafi edeceğiz. Kademeli olarak birkaç ay içerisinde fay hatlarının uzağında inşa edeceğimiz tüm konutların yapımına geçilmiş olacaktır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye 23 Nisan’ın 104. yılını coşkuyla kutluyor!

Kurtuluş Savaşı’nın fitili ateşleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal …

Bir yanıt yazın