Miçotakis: Türkiye ile savaşmayacağız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan’ın sorunlarına masada çözüm bulabileceğine inandığını, iki ülke arasında bir savaşı olası görmediğini belirtti.

Yunanistan, Ege Denizi’ndeki gerilimi her geçen gün daha artırıyor..

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in “Ülkemizin kara sularını 12 mile çıkarma kararı almasını kimse engelleyemez” ifadeleriyle başlayan gerginlik, zaman içerisinde atılan adımlarla daha da büyüdü.

Türkiye’nin 12 mil uyarısına meydan okurcasına, silahlandırılmaması gereken Doğu Ege Adalarını silahlandıran Yunanistan, bir de üzerine tatbikat düzenlemişti.

Yunanistan provokasyonları sonrası Türkiye ile ilişkileri zarar görmüştü..

İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile ülkesi arasındaki anlaşmazlıklara değindi. 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşarak çözüm bulabiliriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşarak sorunların çözülebileceğine inandığını söyleyen Miçotakis “İki ülke savaşmayacak” dedi. 

Türkiye’deki seçimlere de değinen Miçotakis, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’den nasıl bir hükümet çıkacak bilmiyorum ama gerilimi düşürmek için yollar olduğuna, ortak çıkar bulunan konularda anlaşabileceğimize kesinlikle inanıyorum. Anlaşamadığımız konuların ne olduğu konusunda anlaştığımız takdirde dahi bunu medeni bir tarzda yapabiliriz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir çözüm bulmanın imkansız olduğunu düşünmüyorum”

“İtalya ve Mısır ile benzer sorunları çözdük”

Öte yandan Ege’nin coğrafyası nedeniyle bunun karmaşık bir konu olduğunu belirten Miçotakis, Yunanistan’ın benzer sorunları İtalya ve Mısır ile çözüme kavuşturabildiğini söyledi. 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …

Bir yanıt yazın