Venezuela Devlet Başkanı Maduro: 7 yılın ardından ekonomimiz büyüdü

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 7 yıllık daralmanın ardından geçen yıl ulusal ekonomide yüzde 15’in üzerinde büyümenin gerçekleştiğini söyledi.
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yüzünden Rus petrolüne uygulanan ambargo, ABD’yi yeni arayışlara itti..

Petrol ve gaz yönünden önemli kaynaklara sahip Venezuela’ya yönelen Amerika, yıllardır ekonomik yaptırımlar uyguladığı ülkeye yaptırımları kaldırma kararı aldı.

Gelişmenin ardından ülke ekonomisinde büyüme görüldü.

Ulusal Meclis’te (AN) milletvekillerine hitap eden Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro,  7 yıllık daralmanın ardından geçen yıl ulusal ekonomide yüzde 15’in üzerinde büyümenin gerçekleştiğini söyledi.

“Latin Amerika ve Karayipler’deki en yüksek büyüme”
Maduro, “Venezuela, 2022’de gayri safi yurt içi hasılada (GSYİH) yüzde 15’in üzerinde bir büyüme kaydetti, bu Latin Amerika ve Karayipler’deki en yüksek ekonomik büyümedir. Bu, yıllardır sahip olmadığımız ekonomik bir çeşitlenmenin sonucudur.” ifadelerini kullandı.

Büyüme oranı yüzde 17,45
2022’nin üçüncü çeyreğinde büyümenin yüzde 13,22 olduğunu kaydeden Maduro, ocak-mart döneminde ise ekonominin yüzde 17,45 büyüdüğünü belirtti.

Venezuela Merkez Bankası’na göre, Ocak ve Eylül 2022 arasında ekonomik büyüme, 2021’in aynı dönemine oranla yüzde 17,73 oldu.

7 yıllık küçülmenin ardından büyüdü
Uzun yıllardır ekonomik ve siyasi ambargolara maruz kalan ülkede ekonomi, 7 yıllık küçülmenin ardından büyüdü.

Dünyanın en yüksek enflasyon oranına sahip ülkesi Venezuela’da, 1 Ekim 2021’de para biriminden altı sıfır atılmıştı.

Öte yandan ekonomistler, Venezuela’nın para birimi Bolivar’ın dolar karşısında değer kaybetmesi ve fiyatlardaki ciddi artış nedeniyle büyümenin yavaşlayabileceği uyarısında bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın