Can Ataklı’dan flaş Ekrem İmamoğlu yorumu: Müthiş bir operasyon

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar açıklandı.

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün mahkumiyet verdi. Şu an için nihayete ermeyen karar, İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay’da kesinleşirse İmamoğlu’nun belediye başkanlığı düşecek, hiçbir seçimde aday olamayacak.

MUHALİF İSİMLERDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Muhalif isimlerden sürece yönelik çarpıcı açıklamalar geldi. Barış Yarkadaş ve Enver Aysever; Ekrem İmamoğlu’nun adımlarına ve gelişen sürece yönelik değerlendirmelerde bulundu.

BARIŞ YARKADAŞ: İMAMOĞLU BU DAVAYI ‘ATLAMA TAŞI’ OLARAK GÖRDÜ

Kararın ardından CHP eski milletvekili ve TV100 yazarı Barış Yarkadaş, “İmamoğlu yakın çevresine 15 gün önce ne dedi?” başlıklı dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun dava gününde Almanya’da bulunmasını ‘büyük bir siyasal iletişim faciası’ diye tanımlayan Barış Yarkadaş, “Kılıçdaroğlu’nun bu siyasal iletişim kazası, İmamoğlu’nu cumhurbaşkanlığı adaylığında yeniden potaya sokmuştur” ifadesinde bulundu.

İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun aksine dava sürecini lehine çevirdiğini öne süren Yarkadaş, İmamoğlu’nun 15 gün önce cumhurbaşkanlığı adaylığı için dikkat çeken ifadeler kullandığını yazarak şu ifadeler kullandı:

“KILIÇDAROĞLU’NUN TAVRI NET”

Verilen cezanın İmamoğlu’nu mağdur pozisyonuna soktuğu için elini güçlendirdiğini iddia eden Yarkadaş, şu ifadelerde bulundu:

“Verilen ceza, İmamoğlu’nu hem yeniden potaya sokmuş hem de ‘’mağdur’’ edildiği için elini güçlendirmiştir. İbre, İmamoğlu’na dönmüştür. Ancak bu ‘’İmamoğlu kesinlikle aday olacak’’ anlamına gelmez. Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki tavrı nettir. Süreç, yeni tartışmaları beraberinde getirecek; en çok da CHP’yi zorlayacaktır.”

ENVER AYSEVER: 1 AY ÖNCE WHATSAPP GRUBU KURMUŞLAR

“Bana gelen kesin bilgiyi açıkça sizle paylaşacağım” diyen gazeteci Enver Aysever dikkat çeken bilgiler paylaştı.

İmamoğlu’nun ekiplerinin 1 ay önce WhatsApp grubu kurarak bir hazırlık çalışması yaptığını söyleyen Aysever şu ifadelerde bulundu:

“İmamoğlu’nun ekipleri, 1 ay önce bir organizasyon yapıyorlar. Bir Whatsapp grubu kuruyorlar. Bu grup bir anda hareketleniyor. Birbirlerine Ekrem İmamoğlu’nun neler yapacağına dair bilgiler hızla gönderiliyor. Bu grubun içerisinde 500 kişi var. Grubun adı ‘Her şey çok güzel oldu.’ Grubun içerisinde Erdem Gül’den Alper Taş’a Çetin Çapan’a kadar bütün belediye başkanları var. Örgütlü bir şekilde burada herkes bulunuyor. Ve burada belediye başkanlarına, delegelere, bu süreçte etkisi olan herkese propaganda yapılıyor. Ama en önemli hangi gün yapılıyor? Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı’nın önüne yürürken… Canan Kaftancıoğlu da bu grubun içerisinde var. Ama Kaftancıoğlu bu grubun içerisindeki hiçbir mesajı okumuyor.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın