Erdoğan: Miçotakis, ABD’den yardım istiyor, ne yaparsan yap gereğini yapacağız

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ABD’den Türkiye’ye karşı yardım istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız, yapmaya hazırız.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ile Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni’nde açıklamalarda bulundu.
Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na katılan Kur’an bülbüllerini tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e yüklendi.
“Miçotakis, ABD’den yardım istiyor”
Miçotakis’in ABD’den Türkiye’ye karşı yardım istediğini belirten Erdoğan, Yunan başbakana meydan okudu.

Yunanistan’ın atacağı herhangi bir adımda Türkiye’nin gereğini yapmaya hazır olduğunun altını çizen Erdoğan, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Yunanistan’ın başbakanı çıkmış Amerika’dan yardım istiyor. Ne için, Türkiye’ye karşı kullanmak için. Ne yaparsan yap. Biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız, yapmaya hazırız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programda yaptığı diğer açıklamalar ise şöyle:

“Asırlardır ilimle irfanla hikmetle yolumuzu aydınlatan alimlerimizi ariflerimizi hürmetle ve tazimle yad ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Şair şöyle diyor: ‘Muhammed’den muhabbet oldu hasıl Muhammed’siz muhabbetten ne hasıl’

“Peygamber Efendimize duyduğumuz derin muhabbet sanatımızda kendini gösterir”
Ülkemizin ve islam coğrafyasının farklı bölgelerinden Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na katılan Kur’an bülbüllerinin her birini şahsım ve milletim adına ayrı ayrı tebrik ediyorum. Peygamber Efendimize duyduğumuz derin muhabbet sanatımızda kendini gösterir.

“Bu millet ezanına sahip çıktı”
Bir zamanlar birileri ezanı Türkçeleştirerek o şekilde söylemedi mi. Ama daha sonra aslına rücu etti. Allah’u ekber nidaları yükselmeye başladı. Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.’ Zannetiler ki susturabilecekler. Bu millet ezanına sahip çıktı.

“Biz Müslümanları bir bedenin azaları olarak görür, bir binanın tuğlaları olarak biliriz”
Dünyanın neresinde bir Müslüman varsa gönlümüz oradadır. O kardeşlerimizin sevinciyle sevinir kederiyle kederleniriz. Filistinli çocuğun gözyaşı, Afrikalı annenin feryadı bizi yararlar. Biz Müslümanları bir bedenin azaları olarak görür, bir binanın tuğlaları olarak biliriz. Somali’den Libya’ya Pakistan’dan Ukrayna’ya kadar nerede kanayan bir yara varsa durdurmak için çabalıyoruz. Zalimin karşısında dim dik durmayı görev biliyoruz.

“Dünya beşten büyüktür derken inancımızın bize emrettiği anlayışı ifade ediyoruz”
Mazlumlara yardımda dünyada bir numarayız. Öyle Amerika falan zannetmeyin. Dünya beşten büyüktür derken inancımızın bize emrettiği anlayışı ifade ediyoruz. Türkiye denilince akla ekonomisi, askeri kabileyetleri yanında vicdanıyla da öne çıkan bir ülke geliyor.

Aile kavramının öneminin altını çizdi
Toplumun temel yapı taşı olan aile müessesi tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar saldırı altında. Bizim aile yapımızı şu anda tehdit etmeye çalışıyorlar. Milletleri millet yapan güçlü ailedir. Aile yapımızı sarsmak isteyenlere en güzel cevabı bu mübarek gecede veriyoruz. Genç nesiller, tüm kötülüklerin anası olan içkiden uyuşturucuya ekran bağımlılığından nihilizmee kadar çok ciddi sorunlarla boğuşuyor. Yaratılış gayesinin farkına varmadığı için bunalımdan kurtulamıyor.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın