Şarkıcı Gülşen, sanatı yerine haddini aşan sözleriyle Türkiye’nin gündeminde

Şarkıcı Gülşen, sanatı yerine haddini aşan sözleriyle Türkiye’nin gündeminde. Konserinde yaptığı açıklamalarında imam hatiplileri hedef alarak ‘sapık’ ifadesini kullanan Şarkıcı Gülşen, gözaltına alındı. Gün içinde evinde gözaltına alınan ve ifadesinin ardınan adliyeye sevk edilen şarkıcı, Instagram hesabından bir paylaşım yaparak özür diledi.

Konserlerinde giydiği kıyafetlerle ve uçuk açıklamaları ile dikkat çeken şarkıcı Gülşen, verdiği bir konserde imam hatiplileri hedef aldı. Performanslarının ardından LGBT bayrağı açmayı adet haline getiren Gülşen, nisan ayındaki bir konserinde imam hatiplilere yönelik ‘sapık’ ifadesini kullandı.

Bir kişi hakkında, “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor.” ifadelerini kullanan Gülşen, eleştiri oklarının hedefi oldu.

Savcılık, soruşturma başlattı
Açıklamalarından dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen hakkında TCK 216. Madde kapsamında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan resen soruşturma başlattı.

Beşiktaş’taki evinde, gözaltına alındı
Savcılıkça dün yapılan açıklamada, Gülşen’in kolluk görevlilerince mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı verildiği belirtildi.

Talimatın ardından Gülşen, Beşiktaş’taki evinde gözaltına alındı.İfadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Gülşen’e eşi Ozan Çolakoğlu ile avukatı eşlik etti. Bir süre sonra emniyetten ayrılan Ozan Çolakoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

MEB suç duyurusunda bulundu

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da Gülşen hakkında hukuki süreç başlatıldığını açıkladı. MEB tarafından konuya yönelik yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır.”

Gülşen, imam hatip sözleri için özür diledi

Şarkıcı Gülşen, Instagram hesabından, gündeme gelen imam hatipler için serfettiği ve tepki çeken sözleri için özür açıklaması paylaştı.
Şarkıcı Gülşen’in haddini aşan sözleri Türkiye’nin gündeminde. Ünlü şarkıcının bir konserinde imam hatiplileri hedef alarak kullandığı “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor.” ifadeleri büyük tepkiye neden olmuştu.

Gülşen hakkında bu sözlerinin ardından soruşturma başlatıldı ve gözaltı kararı verdi.

“Kötü niyetlilere malzeme verdiğim için üzgünüm”

Gün içinde evinde gözaltına alınan ve ifadesinin ardınan adliyeye sevk edilen şarkıcı, Instagram hesabından bir paylaşım yaparak özür diledi. Çalışma arkadaşına şaka yaptığını, sözlerinin ülkeyi kutuplaştırmak isteyenler tarafından öne çıkartıldığını söyleyen Gülşen, kötü niyetli kimselere malzeme verdiği için üzgün olduğunu söyledi.

“İncinen herkesten özür diliyorum”

Gülşen açıklamasında, “Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın