İyi Partili Oral, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edip, eveleyip geveledi!

Kılıçdaroğlu’nun Alevi olması nedeniyle seçilmesinin zor olacağını söyleyerek muhalefette tartışma yaratan İyi Partili İbrahim Halil Oral, CHP Lideri’ne özür ziyaretinde bulundu.
İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, katıldığı bir programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerinin tartışmalara neden olması üzerine dün Kılıçdaroğlu’ndan randevu talebinde bulunmuştu.

Oral, bugün CHP Genel Merkezi’ne gelerek Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Kılıçdaroğlu’na özür ziyaretine gitti
Partiden ayrılırken gazetecilere açıklamada bulunan Oral, “Sayın Genel Başkan’dan dün randevu istemiştik, çok naziktiler sağ olsun, bugüne randevu verdi.” dedi.

“Gösterdiği nezaket için çok teşekkür ederim”
AA’nın aktardığına göre Oral, şunları söyledi:

“Yapılan o spekülasyona, bilgi kirliliğine ilişkin bir değerlendirmede bulunduk. Çok keyifli, çok güzel bir karşılama oldu. Nezaketen çok değerliydi. Bir Çin atasözü var ‘Nezaket hiçten gelir ama her şeyi satın alır.’ Gösterdiği nezaketi için çok teşekkür ediyorum. Basın açıklamamda her şeye yer verdim, başka yapabileceğim bir açıklama yok.”

“6 Genel Başkan kimi aday gösterirse arkasındayız”
Kılıçdaroğlu’nun, yaptığı açıklamalarla ilgili ne söylediğinin sorulması üzerine Oral, “O da çarpıtılmış ve kırpılmış bir ifade olduğunun farkında. Millet İttifakı’nda Sayın Genel Başkan’ımız, 6 Genel Başkan kimi aday gösterirse Kılıçdaroğlu olabilir, başkaları olabilir, ben ve arkadaşlarımın sonuna kadar onunla olacağımızı söylemek isterim.” diye konuştu.

İyi Partili Oral ne demişti?
İbrahim Halil Oral, Ankara Masası’nda Fatih Atik’in konuğu olmuştu.

Oral, Kılıçdaroğlu’nun olası Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili ifadeler kullanmış, söyledikleri nedeniyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Oral şu ifadeleri kullanmıştı:

“Aleviler bizim kardeşimizdir. Bin yıldır bu topraklarda Alevi ve Kürtler ile beraber yaşarız. Aleviler bizim kardeşimizdir, Kılıçdaroğlu’nun Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ama Türk toplumu açısından yani Sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu, oy verilmemesi gereken bir problemdir. Bu açıdan bakılabilir.Ama dediğim gibi, Türkiye’nin o gerçeklerini düşünüp, siyasette maksat kazanmaktır. Onun için ben de o konuya, Türkiye’deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Farklı bir isimle çıkılır. Türkiye’nin yüzde 65’i yüzde 70’i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, o kesimin rahatlıkla oy verebileceği bir insan tipi. Genel başkanlarımız bu profile uygun bir aday seçecektir ve onu Türk milletinin önüne koyacaklardır, bundan hiç şüphem yok.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın