Akşener aslında 21 yıl önce itiraf etmişti! Ülkücülerin hoşuna gitmeyen çelişkiler

Ülkücü seçmene hitap ettiğini öne süren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemde yaptığı çıkışlarla dikkati çekiyor. Sultan Abdülhamid’e hakaret eden Akşener’in, ülkücü seçmen tarafından tepki çeken çelişkilerini derledik.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Sultan Abdülhamid Han hakkındaki tepki çeken sözleri, tartışılmaya devam ediyor.

Son günlerde, 2023 seçimleriyle ilgili iddialı söylemleri dikkati çeken Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik de hakarete varan ifadeler kullanıyor.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eski İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzeten Akşener, bugün de yaptığı açıklamada, “Tazmanya canavarı edasıyla attığı adımları gülerek izliyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki çok az kaldı. Haddi kim bilecekmiş, hududu kim görecekmiş hep birlikte şahit olacağız” diye konuştu.

İçinde yer aldığı Millet İttifakı’na, HDP’nin yakınlığından dolayı seçmeni tarafından eleştirilen Meral Akşener, son dönemde ülkücü çizgiden de uzak söylemlerde bulunuyor.

2001’DE AKŞENER: ÜLKÜCÜYDÜM, DEMOKRAT OLDUM

Meral Akşener, 2001’de, “Ülkücüydüm, demokrat oldum” diyordu.

Partisinin Genel İdare Kurulu üyesi Arzu Önşen de Tele1’de ilginç bir çıkış yaptı. Önşen, “Ben sosyalist, devrimci bir ülkücüyüm” dedi.

İstanbul’da üye katılım töreninde FETÖ mağduru emekli Askeri Hakim/Albay Ahmet Zeki Üçok da İYİ Parti rozeti taktı. O toplantıda, FETÖ bağlantıları medyada sıkça yer alan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da vardı. Kavuncu’nun, FETÖ nedeniyle hapiste yatan ve CIA bağlantılı olan Enver Altaylı’nın yeğeni olduğu biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde de dikkati çeken bir gelişme yaşandı.

CHP’nin Maltepe mitingi öncesinde ABD vatandaşlarına gösteri uyarısında bulunmuştu. Misilleme olarak Türkiye de ABD’deki vatandaşlarını uyarmış, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

Tüm bu yaşananlardan sadece iki gün sonra Flake önce İYİ Parti’yi, ardından da HDP’yi ziyaret etti.

Flake ile Akşener’in toplantısında, İYİ Parti’nin Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan da bulundu. Erozan, kısa süre önce sosyal medyadan şu paylaşımı yapmıştı:

“Geçen yıl İsveç’ten ülkemize 175 bin turist, Finlandiya’dan da 29 bin turist gelmiş: Sizce bu sene İsveç ve Finlandiya’dan kaç turist gelir?”

İYİ Parti’nin ülkücü ve milliyetçi olduğu bilinen seçmenlerinden, bu açıklamaya tepki gelmişti. Bilindiği gibi Türkiye, Finlandiya ve İsveç’in teröre verdiği destekten dolayı, NATO’ya üyeliklerine karşı çıkıyor.

Yardımcısının bu açıklamasına ses etmeyen Meral Akşener ise, bugünkü TBMM grup toplantısında, “İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olmak istiyorsa terör örgütü PKK’yı topraklarından çıkarmalıdır. Bunu Almanya, Fransa ve ABD gibi ülkeler de yapmalıdır” dedi. Akşener ile yardımcısı arasındaki söylem değişikliği seçmenin de dikkatini çekti.

28 ŞUBAT YALANI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “28 Şubat’ta başörtüsüne uzanan eli kırarım, koparırım’ diyen bendim” sözlerinin de gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı. Akşener’in, 28 Şubat döneminde yaptığı “28 Şubat’ta alınan kararların uygulanması gerektiğine gönülden inanıyorum, kıyafet yasası da uygulanacak” açıklaması medyada yer almıştı.

“ABDÜLHAMİD’İ KİM SEVMİYOR, KUYRUK ACISINI KİMLER ÇEKİYOR?”

Ve son zamanların en çok gündemde olan konusu: Meral Akşener’in, Sultan Abdülhamid Han hakkındaki sözleri. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akşener’in hakaretlerine çok sert tepki gösterdi. Dün Bahçeli’nin TBMM grup toplantısında yaptığı şu tespitler ise oldukça dikkat çekici:

“Abdülhamid’i kimler sevmiyorsa, kuyruk acısını kimler çekiyorsa; onlara dikkat edeceğiz…

Çünkü onlar Batı’nın içimize yuvalanmış etki ajanlarıdır!Abdülhamid Han’ın seveni kadar sevmeyeni de vardır…Onu Ermeni çeteciler sevmez; sömürgeciler sevmez; casuslar sevmez…Türk ve İslam düşmanları hiç sevmez…”
Akşener, bugünkü açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap verse de Bahçeli’nin sözleri karşısında sessiz kaldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın