BAE Devlet Başkanı Al Nahyan’ın cenazesi toprağa verildi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın cenazesi son yolculuğuna uğurlandı.

Birleşik Arap Emirlikleri, 74 yaşındaki Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın vefat ettiğini duyurmuştu. Bakanlık, ülkede bugünden itibaren 40 günlük resmi yas ilan edildiği ve bayrakların yarıya indirileceğini açıklarken bakanlıklarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde de 3 gün çalışmalara ara verileceğini bildirmişti.

Al Nahyan’a son görev
BAE’nin ilk Devlet Başkanı Zayid bin Sultan Al Nahyan’ın en büyük oğlu olan Halife bin Zayid, babasının vefatından sonra göreve gelmişti. Hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Al Nahyan, son yolculuğuna uğurlandı.

Kraliyet ailesinin katılımıyla cenaze namazı kılındı
BAE resmi ajansı WAM’da yer alan habere göre, Al Nahyan’ın cenaze namazı Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Kraliyet ailesinin katılımıyla başkent Abu Dabi’deki Şeyh Sultan bin Zayid el-Evvel Camisi’nde kılındı.

AA’nın aktardığına göre Al Nahyan’ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Abu Dabi’deki El-Batin Kabristanı’nda toprağa verildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Dendias’tan Türkiye’ye İHA övgüsü!

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin insansız hava araçları sektöründe kaydettiği ilerlemeyi övdü ve Yunanistan’ın …

Bir yanıt yazın