Milli Saraylar’dan, “Kaşıkçı Elması çalındı” iddialarına yalanlama!

Kaşıkçı Elması’nın çalındığı iddiaları sosyal medyada gündeme olurken, resmi açıklama Milli Saraylar’dan geldi. Açıklamada iddialar yalanlanırken, hukuki sürecin başlatılacağı belirtildi.
Topkapı Sarayı’nda sergilenen 86 karatlık Kaşıkçı Elması, sosyal medyanın gündemine oturdu. Bazı kullanıcılar tarafından elmasın çalındığı iddia edildi. Twitter’da trend olan konular arasına da giren Kaşıkçı Elması hakkındaki spekülasyonlara CHP’den destek gecikmedi.  CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba, ‘Müzelerde Yağma Var’ iddiasıyla paylaşım yaptı.

“Elmasın kaybolduğu söyleniyor”
“Kaşıkçı Elması’nın Topkapı Sarayı Müzesi’nden kaybolduğu söyleniyor.” diyen Ağbaba, son yıllarda müzelerdeki hırsızlık olaylarının arttığını ileri sürdü. Ağbaba, “İktidar üç maymunu oynuyor. Kimbilir belki bu hırsızlık da organizedir, birilerinin bilgisi dahilindedir.” ifadelerini kullandı.

Milli Saraylar, iddiaları yalanladı
Konuya ilişkin resmi açıklama gecikmedi. Milli Saraylar, sosyal medyada hızla yayılan ve CHP kanadından hızla destek bulan iddiaları net bir dille yalanladı.  Açıklamada, Kaşıkçı Elması’nın sergilendiği alandaki fotoğrafı paylaşıldı. Türkiye turizminin hedef alınarak maksatlı bir şekilde kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı belirtildi.

Başkanlığın her türlü bilgi sunma kanallarının açık olduğu vurgulanırken, gerçek dışı iddialara yönelik hukuki yollara başvurulacağı ifade edildi. “Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı’nda Dış Hazine Bölümü’nde sergilenme ektedir”
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tarihî elmasların en büyüğü ve en meşhuru olarak gösterilen Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı’nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü’nde sergilenmektedir.

“Turizm hareketliliğini baltalamaya yönelik maksatlı harekettir”
Kaşıkçı Elması’nın kaybolduğu veya değiştirildiği ile ilgili gerçek dışı iddialar, Türkiye turizminin canlanmaya başladığı şu günlere hareketliliği baltalamaya yönelik maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerdir. Başkanlığımızın her türlü iletişim ve bilgi sunma kanalları kamuoyuna açıktır. Gerek basında gerekse sosyal mecralarda yer alan mesnetsiz ve gerçek dışı iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulacaktır.”

“32 aydır bu salonda sergileniyor”
Topkapı Sarayı Daire Başkanı İlhan Kocaman ise şu açıklamalarda bulundu:Bu eserler müzecilik açısından gerekli tüm önlemler alınarak sergilenmektedir. Özellikle bu salonda yer alan Kaşıkçı Elması ve Topkapı Hançeri, Topkapı Sarayı, Milli Saraylar’a bağlandığı zaman depoda yer alıyordu. Ziyaretçilerin en çok sordukları eserler de bunlardı. Daha önce Fatih Köşkü’nde sergilenen bu eserler köşkün 2014’te restorasyona alınması nedeniyle depoya kaldırılmıştı. Biz ziyaretçilerin görmesi için geçici olarak silahların olduğu bu salona getirdik. 32 aydır bu salonda sergileniyor.

“Turizmi baltalama amacı taşıdığı kanaatindeyiz”
Şu anda ziyaretçi sayısında pandemi öncesine ulaştık. Günlük 10-15 bin civarında ziyaretçimiz var. Bu gerçek dışı iddiaların bugün tekrar gündeme gelmesi turizmi baltalama amacı taşıdığı kanaatindeyiz.Sadece ortadaki elmasın yanında çevresindeki küçük değerli taşlar da her zaman tek tek sayılır. Mekanın yangın, hırsızlık gibi sistemleri sürekli kontrol ediliyor. Eserle ilgili bir çalışma olacaksa da bununla ilgili ayniyat birimi, zimmet sorumlusu, güvenlik birimi ve oluşturulan komisyon marifetiyle açılıp kapanır.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın